Чотири “суперпродукти”, які посилюють імунну систему

event 19:57 П’ятниця 01 Травня 2020 ПОДІЇ

Неправильне харчування і нездоровий спосіб життя можуть порушити життєво важливі імунні функції і зробити організм схильним до хвороб. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій

Імунна система – перша лінія захисту організму від інфекції. Вона виявляє хвороботворні патогени і бореться з ними. Хороший спосіб зміцнити захисні сили організму – регулярно вживати “суперпродукти”, що підвищують імунітет.

Ехінацея – лікарська рослина, яка широко використовується для лікування запалення і прискорення загоєння. Рослина позитивно впливає на імунну систему. Завдяки своїм антиоксидантним властивостям, ехінацея часто використовується для полегшення симптомів застуди або грипу.

Цитрусові. Апельсини, лимони, грейпфрути, мандарини і клементини є відмінними джерелами вітаміну С, необхідного імуностимулятора. Вітамін С також необхідний для різних функцій організму, включаючи розвиток клітин, загоєння ран і вироблення колагену.

Андрографіс це лікарська рослина, яка широко використовується в традиційних китайських і аюрведичних ліках для стимуляції вироблення антитіл, посилення імунної системи, лікування респіраторних інфекцій і зняття шлунково-кишкових запалень. Це трава з гірким смаком містить андрографоліди, рослинні сполуки, що володіють протизапальними, противірусними та антиоксидантними властивостями.

Багато сортів грибів є відмінними джерелами антиоксидантів, що стимулюють імунну систему. Деякі сорти, включаючи чагу і гриби рейши, люблять за їх потужну дію проти хронічного запалення, високого рівня цукру в крові і високого артеріального тиску.

Практично всі види грибів мають противірусні, антимікробні і протизапальні властивості через велику кількість бета-глюкана, природного полісахариду, який посилює імунну і протиракову реакцію організму.

Джерело: сайт UKRHEALTH

Читайте також: Скільки чашок чаю слід випивати протягом дня

Теги:
Останні новини
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward