Чому медики радять відключати смартфон на ніч?

event 20:48 П’ятниця 25 Грудня 2020 ПОДІЇ

Медики радять відключати смартфон на ніч, оскільки це допомагає зменшити негативний вплив його електромагнітних випромінювань на клітини людського організму.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: На думку лікаря, невролога і нейрохірурга мережі Марата Якупова, смартфон на ніч дійсно краще відключати. Людина, що спить поблизу від включеного гаджета, піддається впливу випромінювання, потенційно небезпечного для здоров’я.

Коментар: Чим частіше ближче до смартфону знаходиться людина, тим сильніше дія електромагнітного випромінювання. В результаті можуть виникати часті головні болі, денна сонливість, дратівливість, втома“, – попередив медик.

Якупов пояснив, що електромагнітні хвилі мобільного пристрою здатні поглинатися внутрішніми органами, при цьому може відбуватися нагрів тканин. В таких обставинах підвищується ризик клітинних мутацій, в свою чергу, збільшує ймовірність виникнення онкологічних захворювань.

Коментар: Чим потужніше джерело електромагнітного випромінювання, тим вище ризик мутацій в ядрах наших клітин краще вибрати пристрій з меншою потужністю“, – підкреслив лікар.

Щоб захистити організм від шкідливого впливу смартфона, медик радить не тільки відключати його на ніч, але також в цілому намагатися використовувати рідше, тримати по можливості далі про себе.

Також він вважає важливим не вести довгих розмов по мобільному телефону, не підносити до голови. Носити смартфон в кишені Якупов назвав шкідливою звичкою і закликав не робити цього.

Джерело: сайт UkrHealth

Читайте також: Наступного року пенсії підвищать у п’ять етапів: коли та на скільки

Останні новини
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward