“Антитіла не допоможуть”: епідеміолог попередила про нові загрози COVID

event 11:31 Вівторок 02 Лютого 2021 ПОДІЇ

Навіть ті люди, які вже подолали коронавірус та надбали імунітет проти нього, виявляться безсилими перед мутованими видами хвороби.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Найближчим часом в Україні слід чекати спалах нових штамів коронавірусу. Це так звані британський і бразильський коронавіруси, розповіла українська епідеміологиня Наталія Виноград.

Медик наголосила, що у 43 % українців зараз уже є колективний імунітет до “класичного” коронавірусу. Але люди навіть не можуть точно відповісти, чи відчували симптоми захворювання на цю недугу. 

За словами Виноград, вірус циркулює вже майже рік і багато з наших співвітчизників стикалися з ним та вже мають імунну відповідь організму. Це “підштовхнуло” вірус до мутацій. Це необхідно йому для того, аби вижити та знову потрапити в людській організм. Тому перед так званими британським і бразильським видами COVID-19 імунітет українців безсилий. 

Якщо не дотримуватися карантинних обмежень, навіть ті, хто вже перехворів та одужав від ковіду, можуть потрапити в лікарні вдруге та втретє з мутованим вірусом. Українська медична система може не витримати такого навантаження. 

Коментар: Люди піддалися ризику інфікування. Ви знаєте, скільки у нас, на жаль, захворіло та загинуло медиків. Це соціальна сфера обслуговування, організовані колективи. У нас почався підйом. Після того, як діти пішли в школу, до вищих навчальних закладів, оселилися разом у гуртожитку та потім понесли хворобу додому“, — попередила Виноград.

Джерело: сайт GreenPost

Читайте також: Україна переходить в режим paperless: державні послуги можна отримувати онлайн

Останні новини
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward