Як змінити пароль на Wi-Fi роутері: покрокова інструкція

event 15:34 Понеділок 21 Грудня 2020 БЛОГ

Нові роутери за замовчуванням запаролено. Спочатку розробники ставлять на пристрій базовий цифробуквенний код, який перед початком використання бажано змінити.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Базовий пароль вказують на корпусі виробу або в інструкції. Схема зміни пароля відрізняється в залежності від виробника роутера.

Як поміняти пароль на роутері TP-Link

TP-Link – один з найпопулярніших брендів, що випускають роутери. Перше, що потрібно для зміни пароля – перейти в інтернет-браузері за адресою 192.168.1.1. При цьому браузер краще відкривати з ґаджета, який з’єднаний з маршрутизатором за допомогою кабелю.

Коли відкриється сторінка, виконайте наступні дії:

Введіть базовий логін і пароль для переходу до налаштувань пристрою – admin і admin. Важливо вводити дані з маленької літери. Якщо ви раніше змінювали пароль, потрібно вказати останній варіант.

Зліва відобразиться меню, де слід вибрати пункт “Бездротова мережа”. Якщо сторінка відкриється англійською, пункт буде називатися “Wireless”.

Після відкриття нової вкладки перейдіть до розділу “Безпека бездротової мережі”. В англомовній версії виберіть розділ “Wireless Security”.

Задайте пароль роутера в графі “Пароль” або “PSK Password”, попередньо вказавши WPA2-PSK тип аутентифікації. Збережіть налаштування і користуйтеся новим кодом.

Щоб підключити пристрої, необхідно видалити на них старі дані бездротової мережі.

Міняємо пароль на моделях D-Link

Схема схожа на попередню. У пошуковому рядку знадобиться вбити адресу 192.168.0.1. За адресою з’явиться запит на базовий пароль і логін, тобто admin/admin або раніше змінений.

Далі слідуйте такому алгоритму:

Перейдіть до пункту “Налаштувати вручну” і відкрийте вкладку “Розширені налаштування” – “Manual Setup”.

Відкрийте розділ “Бездротові мережі” – “Налаштування безпеки”.

У рядку “Ключ шифрування PSK” введіть новий пароль. Його довжина повинна складати мінімум 8 символів.

Зміна пароля на роутері Asus

На пристрої, підключеному до роутера по Wi-Fi або через кабель, відкрийте зручний для використання браузер. Перейдіть за адресою 192.168.1.1 і пройдіть ідентифікацію за допомогою стандартного логіна або пароля.

Для зміни пароля Wi-Fi роутера скористайтеся меню, розташованим з лівого боку. Відкрийте розділ “Додаткові налаштування” – “Бездротова мережа”. У колонці праворуч відобразиться кілька рядків, в “Попередній ключ WPA” потрібно ввести новий пароль. На завершення збережіть налаштування.

Міняємо пароль на роутері Zyxel Keenetic

Дії будуть практично аналогічними попереднім. Для початку відкрийте в браузері сторінку з адресою 192.168.1.1 і клацніть на клавішу Enter на клавіатурі. Введіть логін admin і заданий за замовчуванням код – 1234, якщо до цього ви не міняли пароль.

Зліва знову відобразиться меню сторінки, на якому потрібно клікнути на вкладку “Меню Wi-Fi”. Наступним кроком перейдіть до пункту “Безпека”. У графі “Перевірка автентичності” задайте тип WPA-PSK/WPA2-PSK, а в “Ключ мережі” вкажіть нові дані. Натисніть на кнопку “Застосувати” в нижньому лівому кутку сторінки.

Зміна коду-доступу на роутерах інших виробників

Як поміняти пароль на Вай-Фай роутері, якщо у вас модель іншого виробника? Аналогічним способом. Зміна відбувається через спеціальну адресу, яку можна знайти в інструкції або на наклейці, що приклеєна до тильної сторони корпусу. Також адресу переходу можна дізнатися у провайдера або ж за допомогою підключеного комп’ютера.

Щоб дізнатися IP-адресу за допомогою комп’ютера, виконайте такі дії:

Лівою кнопкою миші на іконку Wi-Fi сигналу на панелі завдань.

Зі списку доступних пристроїв виберіть необхідне, наведіть на нього курсор миші і натисніть на кнопку “Стан” або “Властивості”.

Меню з необхідними налаштуваннями відкриється відразу або ж вам знадобиться додатково перейти в розділ “Відомості”.

У розділі шукайте графу з назвою “IPv4-адрес” або подібною. У рядку повинна міститися адреса, що складається з набору цифр, розділених на чотири блоки за допомогою крапки. Це і є адреса, за якою потрібно перейти в браузері і виконати дії, описані вище.

Обов’язково зберігайте налаштування і скидайте старий пароль на підключених пристроях для використання нового.

Якщо ви тільки збираєтесь придбати роутер, то знайти якісну і довговічну модель можна в інтернет-магазині Фокстрот. Товар можна замовити з доставкою в будь-яке місто України.

Джерело: сайт 24 техно

Читайте також: Що відбувається з організмом під час куріння цигарок

Теги:
Останні новини
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward