Антон Кучухідзе: “Україна зробила серйозний крок у розвитку гральної індустрії”

event 11:36 Середа 21 Липня 2021 БЛОГ

Редакція інтернет-видання «РК» вирішила дізнатися як оцінює рік легалізації грального бізнесу в Україні Головуючий у Всеукраїнській Раді гемблінгу (UGC).

Вже рік як в Україні легалізовано гральний бізнес. За цей час бюджет країни поповнився вже майже на мільярд гривень, регулятор КРАІЛ успішно формує правила гри для ринку, а нові онлайн і офлайн гральні заклади заповнюють нішу ігрової сфери. «РК» вирішив дізнатися, як оцінює рік легалізації грального бізнесу в Україні Антон Кучухідзе, Головуючий у Всеукраїнській Раді гемблінгу – Ukrainian Gambling Council.

«Безумовно ми спостерігаємо позитивні тенденції в гральній сфері. За минулий рік Україна зробила серйозний крок у розвитку індустрії і радує, що наступні кроки законодавців і регулятора все більше відповідають запитам ринку. Регулятор ринку КРАІЛ показує свою ефективність для держави і це не просто слова, є і цифри. Дивіться самі – на утримання структури було витрачено 136 млн. грн, тоді як вже зараз залучено понад 900 млн.грн. ліцензійних платежів – майже семиразова різниця.

Гравці ринку поки освоюються, про їх цифри говорити рано, адже фактично є тільки пару місяців оперування, але вже можемо спостерігати позитивну тенденцію – приблизно половина гравців іноземці (Туреччина, Середня Азія, Близький Схід). Це говорить про те, що Україна може бути цікавою не тільки для внутрішнього ринку, а й для зовнішнього.

Ухвалення в першому читанні законопроекту 2713-д теж можна вважати позитивним сигналом для ринку як для внутрішніх інвесторів, так і для зовнішніх. Якщо законопроект буде прийнятий у другому читанні восени, то можемо розраховувати на прихід західних інвесторів, що тільки посилить конкуренцію і позиції України в цій сфері.

Регулятор також показує ефективність роботи з нелегальними організаторами азартних ігор. Були закриті тисячі пунктів незаконної гральної діяльності, можна сказати тепер, що залишилися сотні, і цей процес не стоїть на стопі.

Залишаються питання по коректності реклами продукту, наша організація планує розробити певний кодекс, який покликаний регламентувати норми шанобливого до споживача просування свого продукту. Знову ж таки, від некоректних дій окремих операторів страждає вся індустрія, і за підсумком в програші будуть усі, тому це питання вимагає серйозного опрацювання, чим ми і плануємо зайнятися».

Теги: реклама
Останні новини
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward