Степанов емоційно наголосив на дотриманні епідемічних правил

event 11:34 Четвер 08 Жовтня 2020 ПОДІЇ

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що буде шукати з фахівцями нову форму контролю за поширенням COVID-19, адже люди не дотримуються епідемічних правил — і кількість виявлених за добу хворих уже перевищила 5 тисяч, а кількість хворих у стаціонарах — перевищила 20 тисяч.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Про це, міністр охорони здоров’я Максим Степанов розповів на своєму брифінгу.

Коментар:Медична система не витримає, якщо ми не почнемо всі без винятку дотримуватися правил.

Я прекрасно розумію, що ми не можемо зараз піти тим шляхом, по якому вже пішли деякі європейські країни, тим шляхом, по якому пішов Ізраїль, який ввів повний локдаун на 14 днів у зв’язку зі збільшенням кількості хворих…

Я буду зараз радитися з фахівцями, в який спосіб нам не зупинити економіку…, але знайти баланс, який ми будемо виконувати. Така своєрідна домовленість між усіма, щоб усім могла бути надана медична допомога. Цей баланс — з одного боку, це робота економіки, робота країни, а з іншого боку — виконання правил.

Який би план не був зроблений, є базові речі, які є необхідними: це користування маскою, дотримання дистанції, мінімальна кількість контактів і користування антисептиками. Це — базові речі. Це відсутність будь-яких масових заходів, де можлива відповідна передача. Це дотримання тих правил, які встановлені в нашій країні. Це коли в ресторані не 20 людей сидить за одним столом, поруч один з одним, а 4 людини — так, як це встановлено. Це коли правил дотримуються у магазині, на транспорті“, – наголосив Степанов.

Усі ці правила були розроблені для того, щоб зменшити кількість людей, які захворіли, шоб розривати ланцюг передач хвороби”.

Міністр говорив дуже емоційно. Він наголосив, що “світ не вигадав іншого способу зупинки хвороби, ніж дотримання правил”, але в Україні “політики набирають очки за рахунок ковіду”.

Він знову дорікнув харківській владі за концерт 3 жовтня, адже у Харківській області 7 жовтня виявили 576 випадків захворювання на коронавірусну хворобу, з них у Харкові — 425 випадків .

Степанов сказав, що розуміє, людей, яких не торкнувся COVID і які хочуть працювати, щоб заробляти гроші. Однак пояснив, що лікарі вже виснажені, бо півроку рятують хворих у недосконалих умовах.

Коментар: “У медичної системи є певна межа… У наших лікарнях сьогодні на ранок перебуває вже більше 20 тисяч хворих – тобто більше 20 тисяч ліжок уже зайняті хворими (на COVID-19). Кожного дня ця кількість збільшується

У нас сьогодні черговий антирекорд — ми переступили цю відмітку у 5 тисяч: за минулу добу захворіли 5 397 осіб. (…)

Було госпіталізовано 900 людей із підтвердженим діагнозом COVID-19, а ще є кількість людей, які госпіталізовані з непідтвердженим діагнозом, але потребують медичної допомоги саме в умовах стаціонару.

У нас зафіксовано 93 летальних випадки. Так, у нас одужало 2 263 пацієнти”, – резюмував Міністр.

Джерело: сайт Українська Правда

Читайте також: У ВООЗ назвали основне джерело інфікування COVID-19

Останні новини
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward