New York Times опублікували секрети борщу житомирської господині

event 10:30 Середа 03 Березня 2021 ПОДІЇ

Ольга Габро із Житомирщини поділилась своїм секретним рецептом борщу з американським виданням New York Times.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Автори New York Times Марічка Варенікова та Ендрю Крамер написали про українсько-російські суперечки довкола борщу, а окрасою матеріалу стала приємна жіночка з Житомирщини пані Оля, котра поділилась із виданням рецептом свого секретного борщу.

Ольга Габро з села Борщів, що на Житомирщині отримала примірник зі своїм портретом в американському виданні New York Times нещодавно, хоч надрукований матеріал вийшов ще у листопаді.

Коментар: “Хай думають, що хочуть, але борщ – український”, – цитували журналісти Ольгу Габро.

Пані Ольга розповіла як готує борщ та поділилася кількома секретами зі свого рецепту:

Коментар: “Потрібно окремо варити м’ясо, квасолю й картоплю, окремо – буряк і моркву. А змішати все лише перед подачею на стіл”, – зазначила Ольга Габро.

Фотографка Оксана Парафенюк також зняла для NYT, як пані Ольга готує борщ, і на розвороті газети можна побачити саме цю світлину.

До слова, 21 грудня 2020 року Експерти ресторанного путівника Michelin відвідали Росію та віднесли український борщ до російської національної кухні.  Ресторанний гід Мішлен назвав борщ “російською стравою” . Такі заяви обурили українців й викликали шквал гнівних коментарів: “Борщ – це національна українська страва”, “Як вам не соромно, борщ — це українська страва”, “Борщ – це не національна російська страва, їхня національна страва – це щі”.

Джерело: сайт 24канал

Читайте також: Топ-5 рецептів, як приготувати смачну шаурму вдома

Останні новини
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
Читати більше новинarrow_forward