На Сумщині “мер” обікрав пенсіонерку

event 19:58 Понеділок 12 Квітня 2021 ПОДІЇ

“Міський голова” переконав 72-річну жительку Шостки перерахувати йому майже 10 тисяч гривень та навіть запросив жінку на зустріч до міськвиконкому.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Поліцейські міста Шостка Сумської області розшукують афериста, який під виглядом міського голови виманив у літньої жінки понад 9 тис. грн.

Як розповіли у Шосткинському районному управлінні поліції, вдень невідомий чоловік зателефонував до 72-річної жінки на її мобільний номер та назвався міським головою.

Співрозмовник поцікавився, чи справді жінка продає будинок, адже оголошення про це опубліковано на одному з відомих інтернет-ресурсів. Пенсіонерка підтвердила інформацію.

Тоді “мер” запропонував угоду. Нібито він має знайомого з Сум, який хоче придбати цю нерухомість. Однак на переоформлення документів потрібні гроші, яких покупець поки не має.

Коментар: Телефонний співрозмовник запропонував жінці перерахувати 9 390 грн на зазначений ним номер банківської картки для належного оформлення, а вже під час укладення договору в нотаріуса покупець зобов’язується повернути ці гроші. Пенсіонерка засумнівалась, проте ввічливий чоловік став переконувати її, що саме він виступає гарантом у цій угоді“, – зазначили в поліції.

Жінка довірилася голосу в телефоні та перерахувала гроші. Після цього вона одразу пішла до міськвиконкому, адже “міський голова” запросив її на зустріч для обговорення деталей купівлі-продажу будинку. Однак за словами співробітників міськради, мер уже кілька днів був у відрядженні та навряд міг їй телефонувати.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України – шахрайство – та розшукують зловмисника.

Джерело: сайт Уніан

Читайте також: В Україні почали робити щеплення ще однією вакциною проти коронавірусу

Теги: Сумщина
Останні новини
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward