Американські вчені створили шолом, який може читати думки: яка його вартість

event 16:40 Четвер 17 Червня 2021 ПОДІЇ

Американська компанія Kernel оголосила про створення гаджету, який відстежує й аналізує мозкову активність. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: У компанії говорять, що їхній продукт вловлює нейронні хвилі, інтерпретує їх у режимі реального часу і, при цьому, досить точно. В основі лежить лазерна технологія, за допомогою якої і відбувається процес виявлення мозкової активності. Шолом під назвою Flow підключається по USB до ПК або ноутбука, після чого активується, і користувач може почати працювати з ним.

Щоб записати мозкові сигнали, шолом активує роботу лазерів. Проникаючи через шкіру і череп, вони досягають мозку і фіксують його роботу. Такий метод називається неінвазивним, тобто не вимагає безпосередньої установки чипів у мозок, як, наприклад, у пристрої Neuralink.

шлем, шлем Flow

Апарат може помітити, як змінюється рівень кисню в крові і повідомити про це своєму власнику. До речі, компанія випустила ще один гаджет — Flux. Цей шолом працює, як магнітоенцефалографія, що фіксує магнітні поля, які генеруються внаслідок електричної мозкової активності. За словами розробників, він може відстежити, як працює мозок, коли людина відчуває сильні емоції або зосереджує свою увагу на чомусь. Вони впевнені, що шолом дасть розуміння того, як працює наша памʼять.

На обидві моделі, уже оформлені попередні замовлення клініками, медорганізаціями і науково-дослідними інститутами. У компанії прагнуть максимально здешевити виробництво, щоб шоломи коштували не дорожче за смартфони. Це зробить їх доступними для медиків з усього світу. Коштувати така новинка буде 50 тисяч доларів.

Джерело: сайт Главком

Читайте також: У Ладижині крадій заліз у будинок, побачив господаря і, тікаючи від нього, помер

Теги:
Останні новини
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward