6 травня 2021: яке сьогодні свято та чим цей день увійшов в історію

event 09:21 Четвер 06 Травня 2021 ПОДІЇ

Щорічно 6 травня у різних куточках світу люди святкують Міжнародний день проти дієти, або Міжнародний день без дієти. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Це перші дні тепла, коли люди скидають з себе об’ємний верхній одяг та починають замислюватися про свою зайву вагу. Адже літом хочеться вдягнути шорти, коротеньку сукню, чи взагалі поїхати на море і не стидатися оголювати своє тіло до купальника. Тому думка про те, щоб “сісти” на дієту в цей час здається єдиним порятунком та виходом з ситуації. Та дата 6 травня дозволить вам залишити будь-які думки про дієту та повністю розслабитися. Просто забудьте про свої кілограми, підрахунки калорій, а почніть приймати та любити своє тіло.

Мало хто знає, але дієта – це не рішення для того, щоб позбутися зайвої ваги. На думку дієтологів люди, які активно знижують свою вагу з допомогою різноманітних дієт, позбуваються 10-15% своєї ваги, щоб потім знову набрати 20-30%.

ЯК ВИНИКЛА ІДЕЯ ВІДЗНАЧАТИ МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ПРОТИ ДІЄТИ?

Ідею про запровадження Міжнародного дня проти дієт подала британська феміністка Мері Еванс Янг, яка очолює групу “Diet Breakers” (Руйнівники дієт). Так, вперше це свято відзначалося у 1992 році. 

Така думка з’явилася у Мері після того, як вона сама перенесла анорексію. Після цього жінка стала активно допомагати іншим, вона навчала людей любити та цінувати своє тіло незалежно від його зовнішнього вигляду.

Янг вдалася до жорстких дієт через постійні знущання однолітків, які обзивали її товстою. Та дієти стали наступною сходинкою знущань тільки вже не з боку інших, а знущань над собою. В результаті, анорексія, яка ледь не коштувала жінці життя. Та їй все-таки вдалося побороти цю жахливу недугу. І тепер Мері ділиться своїм досвідом з іншими.

У 1991 році вийшла її перша книга під назвою “Розмова про дієту”. А через рік Янг запровадила День проти дієт та взяла на себе роль організатора першого свята. Однак тоді ще молода британка навіть не підозрювала, що згодом свято набуде міжнародного значення. 

Джерело: сайт Day Today

Читайте також: Червоне вино може продовжити життя: медики назвали незвичайний спосіб

Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward