Шольц заявив, що ряд країн, включно з Україною, зараз обговорюють мирні переговори з рф

event 12:40 Четвер 28 Березня 2024 ПОЛІТИКА

володимир путін може негайно припинити свою загарбницьку війну, заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц в інтерв’ю МАЗу.

Канцлер Олаф Шольц був гостем у Бранденбурзі-на-Гафелі в понеділок і відповів на запитання 150 запрошених гостей у діалозі з громадянами. 

МАЗ заздалегідь зустрівся з канцлером для інтерв’ю та запитав чи, на його думку, війну в Україні можна припинити чи заморозити шляхом переговорів? Хто міг би вести ці розмови? Чи можливо, на його думку, Німеччина може виступити посередником?

“Ініціативи медіації були завжди. Наприклад, одразу після початку війни росія та Україна вели прямі переговори одна з одною. Тоді переговори провалилися, оскільки росія використала їх лише як привід для одночасного перекидання своїх військ на схід для великого наступу. Тоді стало відомо про масові вбивства в Бучі та Ірпіні – неймовірні злочини проти прав людини, вчинені російськими збройними силами проти мирного населення. Це позбавило переговори будь-якої основи. Через деякий час було обговорено зернову угоду, яка була успішною. На жаль, у якийсь момент путін його знову скасував. І були дискусії про безпеку на Запорізькій АЕС чи про обмін полоненими”,- відповів Шольц. 

Читайте також: Канада планує скасувати програму спрощеного прийому українських біженців

Зокрема, Олаф Шольц зазначив, що мир можливий у будь-який час.

“Низка країн, включно з Україною, зараз обговорюють на рівні радників з безпеки те, як може виглядати щось, що може призвести до мирного процесу. Але дозвольте мені прояснити одну річ: мир можливий у будь-який час. путіну просто потрібно скасувати свою варварську кампанію і вивести війська”, – зазначив канцлер.

Останні новини
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
Читати більше новинarrow_forward