Медики пояснили, яка спеція здатна захистити від раку та серцево-судинних захворювань

event 08:53 Середа 14 Квітня 2021 ПОДІЇ

Відома “жовта спеція” має низку переваг, від запобігання раку до зниження ризику серцевих захворювань. Переваги куркуми пов’язані з такими сполуками, як куркуміноїди. Про це розповіли британські медики. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Ось п’ять підтверджених наукою способів поліпшити здоров’я шляхом використання куркуми.

Знизити ризик захворіти на рак. Вченими було виявлено, що компонент спеції, куркумін, може сприяти придушенню росту, розвитку і поширенню по організму раку. Зокрема, він має властивість пригнічувати ангіогенез – процес зростання нових кровоносних судин в пухлинах, що позбавляє їх потрібного харчування, викликаючи загибель. Також є свідчення того, що куркумін перешкоджає виникненню раку травної системи. У 30-денному дослідженні за участю 44 чоловіків, які страждали ураженнями кишечника з ризиком злоякісності, щоденний прийом куркуміна зменшив кількість таких виразок на 40%.

Поліпшити здоров’я серцево-судинної системи. Також підтверджено, що куркума — знову завдяки куркуміну — може покращувати функцію ендотелію або внутрішньої вистілки кровоносних судин. Саме ендотеліальна дисфункція є основною причиною серцевих захворювань і поломки механізмів, що регулюють кров’яний тиск та згортання крові.

Поліпшити захист від захворювань головного мозку. Багато таких захворювань пов’язані зі зниженням рівня нейротрофічних факторів (BDNF) – а саме гормону росту, який функціонує в головному мозку. Наука підтверджує, що куркумін збільшує рівень BDNF в головному мозку. Тим самим він може відстрочити або навіть вилікувати хвороби мозку, вважають вчені.

Захистити суглоби. Сьогодні є досить багато даних, що підтверджують, що куркумін є протизапальним з’єднанням, що може допомогти при запаленні суглобів, викликаних артритом. В одному дослідженні за участю людей, хворих на ревматоїдний артрит, було виявлено, що куркумін може діяти ефективніше протизапального препарату.

Протистояти депресії. У плані захисту від цього психічного захворювання використання куркуміну, на думку вчених, може бути досить багатообіцяючим. У контрольованому дослідженні за участю 60 осіб, що страждали на депресію, компонент куркуми через шість тижнів застосування привів до поліпшень.

Водночас дослідники підкреслюють важливість дотримання дозувань. ВООЗ рекомендує не перевищувати рівень 3 мг куркуміноїдів на кілограм ваги.

Джерело: сайт GreenPost

Читайте також: Вчені назвали найбільш корисні продукти для діабетиків

Теги:
Останні новини
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
Читати більше новинarrow_forward