Лікарка розповіла, які продукти допоможуть зміцнити імунітет

event 20:36 П’ятниця 15 Жовтня 2021 Здоров'я

Лікар Римма Мойсенко закликала включити в раціон продукти з магнієм. Прийом такої їжі допоможе зміцнити імунітет і знизить ризик розвитку респіраторних хвороб восени, що важливо в період пандемії.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Римма Мойсенко нагадала, магній є необхідним мінералом для організму людини. Цей хімічний елемент сприяє нормалізації роботи щитовидної залози, що відповідає за імунну відповідь.

При дефіциті даної речовини погіршується вироблення кортизолу і адреналіну, клітинний простір наповниться надлишковою рідиною, що спровокує утворення набряків. При нестачі мінералу починають активно розвиватися патогени.

Лікар зазначила, восени дефіцит магнію стає критичним. Влітку з потом інтенсивно виводиться дана речовина з організму. З приходом холодів у людини майже відсутня імунна відповідь на інфекційні хвороби, і це призводить до підвищеного ризику зараження. Брак магнію спостерігається у знервованих особистостей, які скаржаться на занепад сил.

Для підвищення рівня цього елемента в організмі потрібно використовувати спеціальну сіль і біологічні добавки. Магній міститься в зеленому чаї, горіхах, ягодах, пшеничних висівках, гарбузовому насінні, кунжуті, мигдалі, соєвих бобах, арахісі та інших продуктах. При включенні їх в раціон можна зміцнити імунітет восени.

Джерело

Читайте також: З 18 жовтня ще чотири області перейдуть в “червону” зону карантину: список

Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward