Україна та Індія домовились про відновлення торгівлі

event 17:22 П’ятниця 29 Березня 2024 ПОЛІТИКА

У п’ятницю, 29 березня, міністри закордонних справ Індії та України заявили, що домовилися про відновлення торгівлі та співпраці до рівня, який існував до російського повномасштабного вторгнення.

Про це повідомляє Reuters.

Як зазначили у виданні, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба здійснив перший візит українського високопосадовця до Індії з моменту повномасштабного вторгнення Росії. 

Зустріч відбулася напередодні можливого міжнародного саміту, присвяченого просуванню мирного плану.

“У Нью-Делі я мав щирі та всебічні переговори з міністром закордонних справ Індії Субрахманьямом Джайшанкаром про українсько-індійські двосторонні відносини, ситуацію в наших регіонах та глобальну безпеку”, – написав Кулеба на своїй сторінці в соцмережі X.

Він зазначив, що особлива увага була приділена Формулі миру Володимира Зеленського та подальшим крокам на шляху до її втілення в життя.

Читайте також: Польща може замінити українцям статус тимчасового захисту на тимчасове проживання: деталі

“Ми також співголовували на засіданні українсько-індійської міжурядової комісії та домовилися відновити рівень співпраці між нашими країнами, який існував до повномасштабної війни, розв’язаної росією, а також визначити нові перспективні проєкти для виведення наших відносин на новий рівень”, – пояснив дипломат.

Водночас Джайшанкар зазначив, що найголовніша мета Індії “повернути торгівлю на попередній рівень”.

Останні новини
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
Читати більше новинarrow_forward