У якому випадку при коронавірусі повинна приїхати “швидка”

event 12:03 Вівторок 29 Вересня 2020 ПОДІЇ

Заступниця начальника Рівненського облуправління охорони здоров’я Олена Гандзюк розповіла в якому випадку до хворого на коронавірус приїде швидка медична допомога.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Коментар: Так, рішення щодо виклику швидкої медичної допомоги приймає сімейний лікар. Він же може у телефонному режимі визначати важкість перебігу хвороби“, – повідомляє Гандзюк.

У тому випадку, якщо сімейному лікарю неможливо додзвонитися або угода з лікарем взагалі не підписана – хворий повинен телефонувати до реєстратури найближчого Центру ПМСД. Там пацієнту нададуть сімейного лікаря, який повинен оцінити стан хворого.

Якщо це вихідні або ніч, треба телефонувати на “103”. Тоді лікарі “швидкої” визначають їхати до хворого чи просто надати йому рекомендації.

Як тільки людина відчула, що їй недобре, і в неї з’явилися симптоми коронавірусу, вона відразу звертається до сімейного лікаря. Усі направлення на аналізи та обстеження (особливо на КТ) видає медик, що лікує. У цьому випадку все це – безкоштовно.

Коментар: При цьому безкоштовний ПЛР-тест роблять, якщо ваше самопочуття супроводжується симптомами гострої респіраторної хвороби, є ознаки пневмонії або ви спілкувалися з особою з COVID-19. ІФА роблять пацієнтам, які потребують планової госпіталізації“, – додає Гандзюк.

Джерело: сайт Радіо Трек

Читайте також: “Чому тести помиляються?”: вчені дали пояснення помилковим ПЛР-тестам на COVID-19

Останні новини
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
Читати більше новинarrow_forward