Лікарі назвали вітаміни і БАДи, які можуть знизити ризик зараження коронавірусом

event 11:36 Середа 21 Квітня 2021 Здоров'я

Вчені дослідили, що вживання певних вітамінів може знизити ризик зараження на COVID-19, принаймні серед жінок.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Про це йдеться в дослідженні, опублікованому в журналі BMJ Nutrition Prevention & Health. Водночас результати показують, що вживання будь-яких добавок із вітаміном С, цинком або часником не було пов’язане з нижчим ризиком позитивного результату тесту на вірус.

Так, у березні 2020 року у Великобританії, США і Швеції було запущено застосунок для збору інформації про розвиток пандемії. Дорослих його користувачів залучили для дослідження симптомів COVID-19, щоб з’ясувати, чи зможуть добавки знизити ризик зараження коронавірусом.

Підписників просили надавати щоденні оновлення щодо низки питань, включно із симптомами, результатами тестів на коронавірус й охорону здоров’я. Також рекомендувалося використовувати його людям без явних симптомів.

За результатами дослідження вчені з’ясували, що вживання пробіотиків, жирних кислот омега-3, мультивітамінів або вітаміну D здатне потенційно знизити ризик зараження: на 14%, 12%, 13% і 9%, відповідно. Водночас у тих, хто приймав добавки з вітаміном С, цинком або часником, подібних ефектів не спостерігалося.

Також дослідники акцентували, що захисні асоціації з пробіотиками, омега-3 жирними кислотами, мультивітамінами і вітаміном D спостерігалися тільки у жінок будь-якого віку і ваги. У чоловіків таких чітких асоціацій не було.

Вчені звернули увагу, що дослідження засноване на спостереженні, тому вони не можуть вказати причину таких результатів, вони попередили, що потрібне подальше вивчення, щоб остаточно визначити, як харчові добавки можуть впливати на ризик зараження COVID-19.

Джерело: сайт Обозреватель

Читайте також: Стало відомо, скільки людей із COVID лікуються в лікарнях Рівненщини

Теги: вітаміни
Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward