“Депресія і тривога”: психолог розповів про несподівані наслідки COVID-19

event 18:34 Понеділок 30 Листопадаа 2020 ПОДІЇ

У пацієнтів з коронавірусом можуть виникати депресивні і тривожні стани, а після одужання є ймовірність депресії навіть у тих, у кого її раніше не було.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Про це розповів психолог Євген Пілецький. Він зазначив, що перенесений COVID-19 може мати довгострокові наслідки.

Коментар: Німецькі дослідники досить точно помітили тенденцію, це починають відзначати й вітчизняні терапевти. Вчора у мене була розмова з фахівцем, який розповів, що у пацієнтів з коронавірусом посилюється депресивний і тривожний стан. Швидше за все, в цьому є і психогенна природа. Люди відчувають невпевненість, тривожність, депресивні емоції. Але є така гіпотеза, що існують не виявлені біологічні причини, які можуть вплинути на депресію“, — розповів він.

За словами експерта, перенесений коронавірус може мати далекосяжні наслідки.

Коментар: Уже є деякі дослідження, які говорять про те, що є навіть довгострокові проблеми у людей, які вже перехворіли на коронавірус. Річ у тому, що поки незрозуміло чому, але у людей почали посилюватися депресії — навіть у тих, у кого не було депресії, вона може виникнути. Це можна пов’язати й з психологічними причинами, і спочатку вважалося, що будуть посилюватися тільки тривожні стани. Але ці розлади також можуть призвести до розвитку депресії“, — сказав він.

Фахівці з психічного здоров’я відзначають, що кількість звернень збільшилася, як і кількість станів, які вимагають не тільки психологічного, а й медикаментозного втручання через психіатра.

Джерело: сайт Україна 24

Читайте також: Коли введуть повний локдаун в Україні: названо дату

Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward