24 лютого – Міжнародний день бармена

event 12:18 Середа 24 Лютого 2021

Сьогодні, 24 лютого у світі відзначають Міжнародний день барменів.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Професія бармена ставить певні вимоги до індивідуальних якостей людини. Найважливіші з них: вміння проникати в духовний світ багатьох людей, бути надзвичайно комунікабельним, вміти вислухати про наболілі проблеми людини, співчувати та створювати настрій клієнтам. Здорова нервова система, без органічних ушкоджень, нормальний психічний стан — також необхідна вимога до роботи.

Бармену необхідно мати добре розвинену точність рухів, гарну сенсомоторну координацію, високу швидкість реакції, розвинену увагу та вміння оперативно переключати її на різні об’єкти.

Сама історія виникнення барів та професії бармена сягає корінням в далеке минуле. Поява підприємств позадомашнього харчування пов’язана з розвитком професійної кулінарії. Спочатку це були корчми (від слов’янського слова “корм”), у яких подорожуючі могли знайти притулок і їжу. Потім з’явилися придорожні трактири – готелі з обіднім залом і кухнею. 

У XVIII столітті трактири відкривалися в містах, а в XIX столітті одержали поширення трактири без готелів. У той же час поряд із трактирами у великих містах стали з’являтися ресторани, а в них були відгороджені окремі місця, де відвідувачів обслуговували за спеціальними столами.

З виникненням барів пов’язане мистецтво подачі напоїв. Слово “бар” має англійське походження (англ, bar) – невеликий ресторан чи частина ресторану, де відвідувачів обслуговують у стійки.

Зараз відкриті цілі мережі барів, де можна відпочити, перекусити, і вони користуються великою популярністю.

Джерело: сайт ITVMG

Читайте також: Де заробити 65 тисяч на місяць – названо найкращі вакансії тижня

Теги:
Останні новини
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
Читати більше новинarrow_forward