Зеленський підписав указ, спрямований на деокупацію Криму

event 14:55 П’ятниця 26 Лютого 2021 ПОДІЇ

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про проведення окремих заходів, спрямованих на деокупацію і реінтеграцію Кримського півострова. Про це повідомила пресслужба ОПУ у п’ятницю, 26 лютого.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Зокрема, Зеленський доручив Кабміну організувати і запустити роботу “Кримської платформи”, а також впровадити ряд заходів щодо розвитку і підтримки кримськотатарської мови, культури і захисту прав жителів тимчасово окупованого Криму.

Коментар: “Я щиро вірю, що настане день, коли я зможу скасувати свій указ просто тому, що він втратить актуальність і Крим повернеться до складу України”, – зазначив Зеленський.

Він також нагадав, що РФ утримує понад 100 політичних в’язнів з Криму.

Коментар: “Ув’язнюються громадські активісти та журналісти. І наразі Російська Федерація утримує понад сто політичних в’язнів з Криму. Зараз ми нарешті робимо реальні кроки на шляху до вирішення всіх цих питань. І разом з міжнародними партнерами України напередодні Дня Незалежності в Києві відбудеться перше засідання “Кримської платформи”. Це ініційований Україною міжнародний майданчик для пошуку та подальшого втілення у життя комплексу заходів для деокупації півострова та захисту прав кримчан”, – додав Зеленський.

Як відомо, 26 лютого в Україні встановлено як День опору окупації Криму. У цей день в Сімферополі відбувся організований Меджлісом кримськотатарського народу масовий мітинг під будівлею кримського парламенту проти намірів відокремити Крим від України. Відтоді і вже 7 років для України 26 лютого стало символом опору окупації.

Джерело: сайт Слово і Діло

Читайте також: Зеленський закликав ухвалити закон про місцеві референдуми

Останні новини
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
Читати більше новинarrow_forward