В Україні влітку планують представити систему розмінування зі штучним інтелектом

event 16:48 П’ятниця 29 Березня 2024 Війна

До середини літа в уряді України планують представити систему розмінування з використанням штучного інтелекту.

Про це заявила перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко на відкритті фотовиставки “Люди, команди і технології для мінної безпеки України”, повідомляє Укрінформ.

“Ми співпрацюємо з компанією Palantir (американська корпорація, світовий лідер з розробки програмного забезпечення для аналізу даних – ред.). Вони допомагають нам розвинути підхід до розмінування із застосуванням штучного інтелекту. Ми використовуємо це для прогнозування територій, які потребують розмінування, і визначення найбільш небезпечних ділянок. Я думаю, що приблизно до середини літа ми зможемо продемонструвати підходи, які базуються на даних штучного інтелекту, для побудови належної системи розмінування”, – розповіла Свириденко.

Вона зауважила, що це буде революційним підходом, але Україна багато чого робить вперше.

Читайте також: Польща може замінити українцям статус тимчасового захисту на тимчасове проживання: деталі

“Якщо цей досвід буде успішним, ми зможемо поширювати його на глобальному рівні, щоб сприяти діяльності у сфері мінної безпеки”, – зазначила віцепрем’єр-міністр.

За словами Свириденко, уряд хотів би залучати більше інновацій на ринок розмінування. З цією метою планується провести хакатон для українських команд, які можуть запропонувати ідеї, і надати їм пропозиції щодо фінансування.

“Якщо ці люди не мають досвіду роботи з нашою бюрократичною системою, ми хотіли б надати їм підтримку, щоб отримати більше дронів для розмінування і розширити цей досвід”, – додала вона. 

Останні новини
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
Читати більше новинarrow_forward