У Рівному виселили безхатьків зі скандального притулку на Кавказькій

event 14:42 Вівторок 07 Липня 2020 ПОДІЇ

У Рівному, з підвалу будинку на вулиці Кавказька 15, виселили безхатьків, яких утримував благодійний фонд “Відвага”. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: У Рівному на вулиці Кавказька 15 знаходився притулок для безхатьків, який утримував благодійний фонд Відвага“. Вчора, 6 липня, виконавча служба та громадське формування “СОМ” виселили бездомних з притулку. Мешканці будинку давно нарікали на небажане сусідство, а благодійний фонд просив не виселяти бездомних або знайти для притулку інше приміщення.

Коментар: Сьогодні виконавча служба виселила безхатченків з їх притулку, який був домівкою для них впродовж довгих років. Мені чітко зрозуміла позиція місцевих жителів, яким не зовсім комфортні такі сусіди, а ще — центр міста, де граються їх дітки, проводять свій вільний час містяни“, – коментує нардеп від Рівненщини Дмитро Соломчук.

Річ у тім, що строк дії договору оренди фонду Відвага з міською радою, якій належить приміщення, закінчився ще у 2013 році, а у 2016-му було рішення суду про виселення. Однак, керівник фонду Сано Гукасян просив пожаліти людей і знайти для них інше приміщення. Тож безхатьків з притулку не виселяли.

Проте, вже 6 липня до дверей підвалу прибули працівники виконавчої служби, які примусово виселили безхатченків з приміщення. Зауважимо, що щодня у притулку перебуває понад 60 людей без постійного місця проживання. Там їх забезпечували їжею, одягом, частково роботою. А тепер всі вони залишилися просто неба.

Коментар: Місцева влада не може нехтувати життям та проблемами безхатченків, списувати їх, як щось не потрібне. Обов’язок місцевої влади — надати альтернативне приміщення до виселення! Не в центрі міста, а на окраїні! Задіяти в роботі, проводити хоча б мінімальну реабілітацію“, – коментує нардеп.

Сьогодні виконавча служба виселила безхатченків з їх притулку, який був домівкою для них впродовж довгих років. Мені чітко зрозуміла позиція місцевих жителів, яким не зовсім комфортні такі сусіди, а ще — центр міста, де граються їх дітки, проводять свій вільний час містяни.В той же час, місцева влада не може нехтувати життям та проблемами безхатченків, списувати їх, як щось не потрібне. Обов'язок місцевої влади — надати альтернативне приміщення до виселення! Не в центрі міста, а на окраїні! Задіяти в роботі, проводити хоча б мінімальну реабілітацію.Щодня у притулку перебуває понад 60 людей без постійного місця проживання. Там їх забезпечували їжею, одягом, частково роботою.Потрібно негайно прийняти рішення про переміщення фонду «Відвага» до іншого приміщення! Сьогодні провів розмову з мером міста, готую депутатський запит до Рівненської міської ради щодо надання вільного міського комунального приміщення, куди можна переселити людей. Рівняни, Ви також можете долучитися до підтримки безпритульних. Якщо маєте альтернативні варіанти приміщень — пишіть у коментарях. Жодна людина, жоден українець не заслуговує лишитись без даху над головою.

Опубликовано Дмитро Соломчук Понедельник, 6 июля 2020 г.

Наразі, Дмитро Соломчук готує депутатський запит до Рівненської міської ради щодо надання вільного міського комунального приміщення, куди можна переселити людей.

Читайте також: Кулеба дав дві головні поради українцям, які збираються подорожувати

Теги:
Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
21.03.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward