Дмитро Соломчук: “Україна вперше надала реальну підтримку виробникам органічної с\г продукції”

event 12:36 Четвер 15 Квітня 2021 ПОДІЇ

Сьогодні, 15 квітня, на Міжнародному Конгресі “Органічна Україна” народний депутат України Дмитро Соломчук повідомив, що Україна вперше надала реальну підтримку виробникам органічної сільськогосподарської продукції в Україні.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Нардеп Дмитро Соломчук розповів, що вже з 2021 року в Україні на законодавчому рівні передбачена державна підтримка виробників органічної сільськогосподарської продукції.

Коментар:Одним із пріоритетних напрямків роботи як і своєї, так і аграрного Комітету Верховної Ради України, ставлю нарощування обсягів органічного виробництва разом з популяризацією його корисності серед населення, відсторонюючись від нав’язаних певними течіями статусів ексклюзивності такої продукції.

Верховна Рада України не стоїть осторонь сучасних тенденцій, розуміючи, що саме за органічним виробництвом майбутнє, і тому вже у 2021 році Законом України “Про державну підтримку сільського господарства України” передбачено підтримку виробників органічної сільськогосподарської продукції“, – розповів нардеп.

До слова, Закон України “Про державну підтримку сільського господарства України” передбачає збільшення обсягів споживання та вирощування органічної продукції в Україні шляхом: 

  • виділення бюджетних субсидій з розрахунку на одиницю оброблюваних угідь та/або одну голову великої рогатої худоби;
  • відшкодування до 30 відсотків вартості витрат на проведення сертифікації органічного виробництва;
  • відшкодування до 30 відсотків вартості витрат на придбання дозволених для використання засобів захисту рослин та добрив, насіння, садивного матеріалу та кормів.

Окрім цього, відповідно до Національної економічної стратегії на період до 2030 року, площі земель з органічним статусом мають збільшитися до не менш як 3-ох відсотків загальної площі сільськогосподарських угідь. 

Читайте також: Український паспорт піднявся в рейтингу свободи пересування по світу

Останні новини
29.03.2024, П’ятниця
28.03.2024, Четвер
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward