Експерт розповів, як правильно пити каву

event 13:49 Четвер 14 Жовтня 2021 Здоров'я

Каву найкраще вживати між прийманнями їжі. За словами фахівця зі зниження ваги, це пояснюється тим, що напій містить речовини, які перешкоджають засвоєнню вітамінів з їжі.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Поганим (для деяких людей) є поєднання кави з солодким, оскільки напій тимчасово підвищує рівень глюкози в крові. У нормі це призводить до того, що організм повинен витратити глюкозу, і людина відчуває прилив сил, бадьорості. Потім дія кофеїну закінчується, і повертається “нормальний” стан.

Коментар: Якщо йдеться про каву з солодким, то рівень глюкози надмірно підвищується, а потім різко падає. Може виникнути гіпоглікемія; вона проявляється такими симптомами, як слабкість, запаморочення, холодний липкий піт, сонливість. У когось цей стан виражений слабо, у когось — сильніше, все залежить від конкретного організму“, – розповідають експерти.

Оскільки після кави метаболізм кожної людини відрізняється, важливо знати своє самопочуття, щоб вживати напій правильно.

Також вживати каву не рекомендується перед прийманнями їжі й одразу після нього. Оскільки кава перешкоджає засвоєнню корисних речовин, що надходять в організм разом з їжею.

Джерело

Читайте також: Науковці визначили, як довго зберігається імунітет у перехворілих на коронавірус

Останні новини
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
Читати більше новинarrow_forward