Штам коронавірусу в Україні не такий, як в інших країнах Європи – вчений

event 10:01 Вівторок 29 Грудня 2020 ПОДІЇ

Розповсюджений в Україні штам коронавірусу не такий контагіозний (заразливий), як віруси в інших країнах на заході Європи.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Як сказав академік Сергій Комісаренко, головний чинник, який може впливати на спад захворюваності – це поведінка самого вірусу.

Коментар: Він стає то більш контагіозний, то менш контагіозний. Поки що немає новин про те, що вірус стає більш чи менш летальний, що він спричиняє більш жорстке чи полегшене захворювання. Його поведінка щодо перебігу захворювання поки що не змінилася. Але його контагіозність змінюється“, – зазначив він.

За словами вченого, для точного визначення контагіозності коронавірусу в Україні потрібно проаналізувати структуру геному чи геномів цього вірусу й порівняти з іншими, але у нас поки цього не робиться.

Він додав, що другий чинник спаду захворюваності в Україні, також вкрай важливий, – це те, що громадяни поступово починають розуміти небезпечність COVID-19 і починають більш ретельно виконувати рекомендації карантину: маски, миття рук і дистанціювання.

Контагіозність – це виділення збудника з організму хворого чи носія і його поширення через довкілля та проникнення у сприйнятливий організм. Ця властивість сприяє епідемічному поширенню інфекційних хвороб. Заразливість безпосередньо залежить від особливостей збудника та механізму передачі інфекції.

Джерело: сайт Obozrevatel

Читайте також: Скільки українців потрібно вакцинувати, щоб подолати епідемію коронавірусу

Останні новини
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward