Що стало причиною нової хвилі пандемії COVID-19? – інфекціоніст

event 10:13 Понеділок 22 Березня 2021 ПОДІЇ

Інфекціоніст Євген Дубровський, який працює в одній з ковідних лікарень у Києві, розповів, чи багато українців можуть заразитися вірусом повторно та чому почалася третя хвиля епідемії. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Про це лікар розповів на своїй сторінці у соцмережі.

Коментар: “Беремо всіх перехворілих. Тільки офіційні дані. Вибачте, розуміємо, що реальні цифри набагато більші, але. Це 1 млн 244 тисячі 190 людиней. Беремо кількість офіційно підтверджених повторних випадків – 1362 людини. Процент порахувати може і шестикласник. Виходить, немає ніякого масового зараження по другому колу. Отже, фактично, більшість перехворілих є наразі захищеною. Т-клітини та антитіла на місці й виконують свою функцію. Тоді нащо лякати⁉️ Зараз дійсно напружена ситуація по ковіду та значний спалах захворюваності. Але хто хворіє? Ті, що НЕ ХВОРІЛИ РАНІШЕ. Однозначно. Відсоток повторних заражень ви бачите. Будь-які твердження щодо МАСОВИХ повторних заражень не мають під собою ні наукового, ні фактичного підґрунтя“, – підкреслив Дубровський.

Але багатьох українців бентежить питання: чому зараз відбувся новий спалах епедімії ковіду. Одні говорять, що через сезонність, тобто через сприятливу погоду для розповсюдження вірусу, авітаміноз та природне послаблення імунітету весною. Інші вважають, що це через те, що в Україну завезли новий штам ковіду. Інфекціоніст пояснив, яка версія вірна.


Коментар: “Перша версія має певну рацію, але багато чого не сходиться. Ще не було значного потепління, дощів. Зараження переважно відбувається в закритих приміщеннях при близькому контакті. Не буває такого масового різкого зниження імунітету,” – розповів лікар.

Друга версія, як стверджує лікар, більше схожа на правду. Оскільки спалах нового штаму розпочався на прикордонних територіях (Закарпаття, Івано-Франківська обл.). На думку експерта, скоріше за все зараження відбулося через перетин іноземцями чи нашими громадянами кордону з порушенням обсервації.  

Джерело: сайт Greenpost

Читайте також: Німецькі лікарі пояснили, які непомітні симптоми говорять про руйнацію нирок

Останні новини
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward