Німецькі лікарі пояснили, які непомітні симптоми говорять про руйнацію нирок

event 20:57 Неділя 21 Березня 2021 ПОДІЇ

Пошкодження нирок, що ведуть до розвитку хронічного захворювання, можуть виявлятися “тихими”, тобто, безболісними симптомами, які часто в людей асоціюються з не серйозними порушеннями здоров’я.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Багато людей не знають, що їх нирки пошкоджені і їм загрожує хвороба небезпечна важкими й загрозливими для життя ускладненнями, навіть потребою трансплантації органу. Нерідко проблема розкривається тільки в критичних обставинах — при сильному обмеженні функції нирок.

Фахівці Університетської клініки Гамбург-Еппендорф (Німеччина) розповіли про “тихі” симптоми руйнації нирок.

Коментар: Втома, свербіж шкіри, втрата апетиту, слабкість, набряки й, перш за все, підвищення артеріального тиску, можуть вказувати на те, що ваші нирки більше не функціонують нормально, – констатують експерти.

При появі більш ніж половини симптомів з цього списку медики рекомендують терміново обстежитися у лікаря.

Основна робота нирок — це детоксикація організму: крім продуктів розпаду, при сечовипусканні виділяються електроліти й речовини, що регулюють кислотно-лужний баланс. Якщо нирки більше не можуть виконувати ці завдання, багато процесів порушуються.

Зростання артеріального тиску якраз є одним з наслідків цих порушень. Також пошкодження нирок, які не помічають і прогресують без лікування, сприяють розвитку серцевої недостатності, серцевих нападів та інсультів.

Джерело: сайт Green Post

Читайте також: Зарплати освітянам до кінця року зростуть ще на 9%, – Шкарлет

Теги: хвороби
Останні новини
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward