Пасажирів в масках з клапанами не пускатимуть в літак: пояснення авіакомпаній

event 16:16 Понеділок 07 Вересня 2020 ПОДІЇ

Авіакомпанії Air Canada і Lufthansa Group, в яку входять Lufthansa, Austrian Airlines і Swiss, попередили про те, що не пускатимуть на борт літака пасажирів в масці або респіраторі з клапаном.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Перевізники аргументують своє рішення тим, що засоби захисту з клапаном випускають повітря назовні без очищення, а значить, вони захищають тільки того, хто їх носить. У разі ж, якщо пасажир є безсимптомним носієм вірусу, інші мандрівники не захищені від нього.

Річ у тім, що тканинні і медичні маски не захищають свого носія від зараження, вони захищають інших людей, якщо маску носить хворий. Людина в медичній масці тільки частково захищена від вірусів в повітрі через її нещільного прилягання. Саме тому в громадських місцях все повинні знаходитися в медичних масках – тим самим перешкоджаючи можливому поширенню вірусу від себе, а не захищаючи тільки свої дихальні шляхи.

Авіакомпанії аргументують своє рішення заборонити маски з клапанами тим, що такий тип захисту потенційно небезпечний для інших пасажирів.

Також в Lufthansa Group звернули увагу на прозорі захисні екрани для обличчя. У компанії не вважають їх ефективною альтернативою медичним маскам, що закриває рот і ніс. Це пов’язано з тим, що такі щитки обмежують поширення крапель при потоці повітря прямо від імені, але вони можуть виходити з боків екрану, що теж збільшує ризик зараження, якщо носій такого щитка є розповсюджувачем вірусу.

Джерело: сайт Маяк

Читайте також: На Рівненщині визначили переможців суперфіналу “Олімпійське літо”

Теги:
Останні новини
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
Читати більше новинarrow_forward