На вкраденому українському зерні заробляє оточення Путіна – The Guardian

event 12:02 Вівторок 12 Грудня 2023 ПОЛІТИКА

Попри офіційні заяви кремля про нібито “рекордні врожаї зернових”, які начебто збирають російські фермери, насправді за такими заявами російський терористичний режим намагається легалізувати вкрадене в Україні зерно.

Терористи підробляють документи та продають українське збіжжя під виглядом російського.

Про це пише британське видання The Guardian, передає Флот 2017.

Так, українські чиновники та експерти стверджують про це майже зі стовідсотковою впевненістю.

“Окупаційна влада краде українське зерно… не для військових операцій чи задоволення потреб населення, а з корисливою метою і з мотивів особистої незаконної наживи”, – сказано у матеріалі із посиланням на заяву української прокуратури у справі проти колаборанта, який був причетний до крадіжок.

Відомо, що терористи привласнюють собі українські фермерські господарства, а виробництвом зерна починають займатися компанії, які належать росіянам з оточення ватажка російських терористів, диктатора володимира путіна.

Бізнес-модель

Росіяни мають просту “бізнес-модель” крадіжки зерна, каже радник президента України та заступник голови міжвідомчої групи Task Force UA Владислав Власюк. Вони збирають на окупованих територіях геть усе зерно, як у 1933 році, та суходолом відправляють його на території рф. Там терористи підробляють документи та продають зерно до країн Близького Сходу та Африки – туди, де не задають зайвих питань.

Україна втратила п’яту частину врожаю у 29 млн тонн зерна, який повинна була зібрати цьогоріч. Приблизно 5 млн тонн були вкрадені росіянами. Наживаються на схемі й колаборанти – гауляйтер Херсонщини Володимир Сальдо створив компанію, яка торгує вкраденим на Херсонщині зерном. Через посередника компанія “продає” зерно одному з найбільших сільськогосподарських конгломератів Росії – United Grain, який пов’язаний з особами, наближеними до путіна.

“Водночас західні держави уникають запровадження тотальних обмежень на російський експорт продовольства, як це було зроблено з іншими товарами, такими як нафта”, – вказує видання.

Читайте також: Сенат США може розблокувати допомогу Україні, але лише за однієї умови

Нагадаємо, правозахисна міжнародна група Global Rights Compliance встановила, що росія активно готувалася до розкрадання зерна та заморювання голодом українське населення протягом декількох місяців до повномасштабного вторгнення в Україну.

Останні новини
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
Читати більше новинarrow_forward