Колективний імунітет до COVID-19 може бути неефективним – дослідження

event 12:14 Середа 28 Жовтня 2020 ПОДІЇ

Вчені Імперського коледжу Лондона з’ясували, що з часом кількість людей з антитілами від коронавірусу знижується.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Нове велике дослідження ставить під сумнів ефективність стратегії вироблення колективного імунітету для боротьби з пандемією COVID-19. Його результати опублікували на сайті коледжу.

Так, у британському дослідженні взяли участь понад 365 тисяч людей з Англії. Їм три рази робили тести на антитіла у період з 20 червня по 28 вересня.

За цей період антитіла зникли у 26% людей, у яких їх виявили. З загальної кількості на початку експерименту антитіла виявили у 6% протестованих, а до початку другої хвилі коронавірусу у вересні — у 4,4%.

Скорочення частки людей з антитілами відбулося в усіх вікових групах. Найбільше падіння зафіксували серед учасників експерименту, яким понад 75 років, найменше — в учасників віком 18-24 років.

Учені зробили висновок, що імунітет до коронавірусу може виникати так само як і до інших вірусів, зокрема грипу, яким люди можуть заражатися щороку.

Дослідження також підіймає питання про те, як довго може працювати вакцина від COVID-19. Водночас одна з його авторок Уенді Барклей зазначає, що хороша вакцина може працювати набагато краще, як природний імунітет.

Дослідники нагадують, що наявність антитіл в організмі не означає, що у людини є імунітет до коронавірусу. Досі невідомо, як антитіла формують його і на скільки його вистачає.

Чому це важливо

Як пише CNBC, раніше низка експертів припускала, що для появи колективного імунітету необхідно, щоб орієнтовно 70% населення Землі перехворіли на COVID-19 або вакцинувалися.

Деякі епідеміологи роблять ставки на колективний імунітет і вважають це більш ефективним методом боротьби з пандемією, ніж карантинні обмеження.

Інші попереджають про небезпеку такого підходу. Серед них — головний експерт США з питань коронавірусів Ентоні Фаучи, який назвав заклики до вільного поширення вірусу “небезпечними” та “нонсенсом”.

Джерело: сайт Громадське

Читайте також: Лікарка розповіла про ускладнення після коронавірусу, які заважають жити

Останні новини
18.09.2024, Середа
17.09.2024, Вівторок
16.09.2024, Понеділок
15.09.2024, Неділя
14.09.2024, Субота
13.09.2024, П’ятниця
12.09.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward