Які страви не слід поєднувати на новорічному столі

event 10:02 Вівторок 22 Грудня 2020 ПОДІЇ

Аби свято було в задоволення, не варто поєднувати в стравах різні види білка – припустимо, рибу і м’ясо. Також можна відмовитися від багатоскладникових салатів.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Новорічна вечеря – це серйозне навантаження на підшлункову залозу. Про це незадовго до свят починають нагадувати дієтологи, нутриціологи і гастроентерологи.

Аби свято було в задоволення, не варто поєднувати в стравах різні види білка – припустимо, рибу і м’ясо. Також можна відмовитися від багатоскладникових салатів.

Є думка, що не можна змішувати білок з вуглеводом, наприклад, картопля з куркою. Але це помилка. Потрібно просто дотримуватися кількох умов:

Картопля повинна бути приготована ​​напередодні. Її потрібно варити в мундирі або запікати і подавати на стіл холодної, попередньо окропивши яблучним або бальзамічним оцтом. Тоді резистентний крохмаль не даватиме викид інсуліну, знизиться глікемічний індекс інсуліну.

Ще одна популярна закуска – бутерброди з ікрою. Краще використовувати безглютеновий хліб, таке поєднання буде корисніше для організму і розкриє всі кращі властивості ікри.

Ікра сама по собі корисна, але дуже важливо правильно підібрати продукти, які складуть їй компанію. Хліб повинен бути безглютеновий і злегка підсушений. Не менш смачні і корисні хлібці з висівок. Вершкове масло повинно бути тільки від перевірених виробників і не містити трансжирів – це дуже корисний продукт, виключати його з раціону не можна.

При дотриманні таких рекомендацій бутерброди з ікрою наситять організм корисними жирними кислотами і білком.

До слова, про корисність супів та інших перших страв ми зазвичай чуємо від старшого покоління. Все це йде з минулого, коли їсти не було нічого. Тож чи насправді такий корисний суп і чи є він обов’язковим у раціоні людини, яка хоче правильно харчуватися — пояснює дієтолог Катерина Павлова.

За словами лікарки, насправді супи, борщі — не обов’язковий елемент здорового харчування. Раніше супи були в пошані. Якщо вдавалося знайти якусь кістку і щось з неї виварити, це був уже бенкет. Але, за словами експерта, ми живемо в часи надмірного споживання, а не нестачі продуктів.

Джерело: сайт GreenPost

Читайте також: Чим небезпечний для здоров’я новий британський COVID-19

Останні новини
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward