Чим небезпечний для здоров’я новий британський COVID-19

event 09:48 Вівторок 22 Грудня 2020 ПОДІЇ

Інфекціоніст закликав людей не лякатися, адже навіть, якщо цим ковідом заразитися, жодна лабораторія в країні його не відрізнить від звичайного.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Інфекціоніст Вадим Арістов пояснив, чим загрожує новий британський ковід. За словами експерта, існує не менше десятка видів коронавірусу. Той вид, який виявили у Британії, він має таку ж патогенність, що й старий COVID і не викликає велику смертність та ускладнення. Вірус поширюється тільки більш активно. Про це розповів лікар.

За словами лікаря, наразі все, що може зробити наша країна, так це обмежити переміщення людей з місць вогнища нового виду COVID-19, обмежити приліт літаків і посилити контроль на кордоні. При цьому інфекціоніст зазначив, що люди та влада навіть не можуть знати, які варіанти коронавірусу заражають українців.

Коментар: Можливо він у нас вже тривалий час циркулює. Оскільки у нас немає лабораторій, які б займалися секвенуванням зразків вірусів, що циркулюють“, – заявив експерт.

Але поки мова не йде про те, що для лікування цього виду вірусу необхідні якісь особливі препарати або особливий підхід до лікування.

Також Арістов зазначив, що поки точно не ясно, як новий вид коронавірусу буде діяти на антитіла у людей. Можливо вакцини потрібно буде змінити, але це медики зможуть зробити без проблем.

Джерело: сайт GreenPost

Читайте також: Новий штам коронавірусу: що відомо про мутації та як це вплине на вакцину

Останні новини
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward