Як розпізнати коронавірус у дитини: лікарка дала поради

event 16:34 Вівторок 20 Квітня 2021 Здоров'я

Коронавірус у дітей протікав в основному легше ніж у дорослих, а після появи британського штаму картина дещо змінилася, COVID-19 почав вражати дітей частіше.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Про це розповіла дитячий інфекціоніст з Кривого Рогу з 40-річним досвідом Світлана Куніцина. Вона зазначила, що серед симптомів, на які батькам варто звернути увагу це порушення в роботі шлунково-кишкового тракту.

Коментар:У дітей набагато частіше, ніж у дорослих фіксується ураження шлунково-кишкового тракту. Основні прояви вважаються респіраторні, за типом респіраторної інфекції з ускладненням за типом пневмонії. Але і шлунково-кишковий синдром теж вважається характерним. Якщо у дорослого населення він зустрічається рідше, то у дітей набагато частіше. Іноді навіть фіксуються форми, коли респіраторний синдром взагалі відсутній, а COVID-19 проявляється тільки травними розладами“, – розповіла Куніцина.

Також у дітей, які підхопили коронавірус, можуть фіксуватися шкірно-слизові зміни: червоні щоки, виражений кон’юнктивіт, почервоніння очей і набряк повік, шкірний висип, “полуничний язик”.

Коментар:Я б як лікар сказала, що ці прояви схожі певною мірою з синдромом Кавасакі. Ще у дітей фіксують досить важку форму коронавірусної хвороби –  мультисистемний запальний синдром, коли уражається багато органів і систем в організмі. Це і серце, нирки і легені, і головний мозок, центральна нервова система і дуже виражений симптом ураження судин“, — говорить лікар.

Джерело: сайт Уніан

Читайте також: Ляшко відповів, чи буде локдаун на Великдень і до чого готуватися українцям

Теги:
Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward