Ляшко відповів, чи буде локдаун на Великдень і до чого готуватися українцям

event 16:02 Вівторок 20 Квітня 2021 Здоров'я

Головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко запевнив, що в Україні не запровадять локдаун на великодні й травневі свята.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Водночас фахівці МОЗ із представниками місцевої влади та церковниками намагаються “достукатися до всіх” й унеможливити великі скупчення людей, щоб запобігти спалаху COVID-19 після затяжних вихідних.

Коментар: У нас спостерігається стабілізація захворюваності. Травневі та великодні свята – масова міграція людей, будуть святкування у храмах. Ключове питання – як достукатися до всіх, що ми перебуваємо в пандемії й що дотримання карантинних норм необхідно“, – зазначив Ляшко.

За його словами, цього тижня відбудеться загальна зустріч голови уряду зі Всеукраїнською радою церков, де додатково буде пропрацьовано алгоритми для проведення служб у храмах відповідно до протиепідемічних норм. Загалом тривають переговори з представниками церков для того, щоб святкування Великодня зробити максимально безпечним у цьому році.

Також санлікар підкреслив, що виходом може стати зменшення кількості святкових літургій, а літнім людям і тим, у кого є хронічні захворювання, у МОЗ рекомендують взагалі не входити всередину храму.

Коментар:І, якщо є можливість, нехай хтось один із домогосподарства піде святити паску. Локдаун нині не планується на травневі свята“, – наголосив Ляшко.

Водночас в уряді звітують, що адаптивний карантин і локдаун у деяких регіонах дає результати: кількість нових хворих скоротилася, декілька областей готуються до виходу з “червоної” зони.

Джерело: сайт Обозреватель

Читайте також: Степанов розповів, кому дістануться залишки вакцини Pfizer

Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward