Світлодіодні лампи вбивають коронавірус: дослідження вчених з Ізраїлю

event 16:13 Вівторок 15 Грудня 2020 ПОДІЇ

Використовувати цей метод для дезінфекції поверхонь усередині будинку дуже небезпечно.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Дослідники з Ізраїлю довели, що коронавірус можна вбити ефективно, швидко і дешево, використовуючи ультрафіолетові (УФ) світлодіоди (УФ-світлодіоди). Вони вважають, що технологія УФ-світлодіодів скоро стане доступною для приватного і комерційного використання.

Це перше дослідження, присвячене ефективності знезараження вірусу з сімейства коронавірусів УФ-світлом на різних довжинах хвиль або частотах. Дослідження проводилося під керівництвом професора Хадас Мамане, керівника програми екологічної інженерії Школи механічної інженерії ТАУ, інженерного факультету Ібі і Аладара Флейшман.

Коментар: Ми виявили, що вбити коронавірус за допомогою світлодіодних ламп, випромінюючих ультрафіолетове світло, досить просто.  Ми знищили віруси, використовуючи дешевші і доступніші світлодіодні лампи, які споживають мало енергії і не містять ртуть, як звичайні лампи . Наші дослідження мають комерційні та соціальні наслідки, з огляду на можливість використання таких світлодіодних ламп у всіх сферах нашого життя, безпечного і швидкого“, – пояснила професорка.

Важливо відзначити, що намагатися використовувати цей метод для дезінфекції поверхонь усередині будинку дуже небезпечно. Щоб система була повністю ефективною, вона повинна бути спроєктована таким чином, щоб людина не піддавалася прямій дії світла.

Джерело: сайт GreenPost

Читайте також: Який найекологічніший вид транспорту та чому він тяжко приживається у місті

Теги:
Останні новини
26.07.2024, П’ятниця
25.07.2024, Четвер
24.07.2024, Середа
23.07.2024, Вівторок
22.07.2024, Понеділок
21.07.2024, Неділя
20.07.2024, Субота
19.07.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward