В ЄС спростували заяву про зв’язок між вакциною AstraZeneca та тромбозом

event 09:48 Середа 07 Квітня 2021 ПОДІЇ

У Європейському агентстві з лікарських засобів (EMA) спростували вчорашню заяву їхнього високопоставленого представника Марко Кавалері щодо зв’язку між вакциною AstraZeneca та тромбозом.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Про це повідомляє The Guardian.

Зазначається, що у заяві агентству “France-Presse” EMA заявило, що “ще не дійшло висновку, і дослідження наразі ще триває”, додавши, що свої висновки вони оприлюднять у середу або четвер.

Нагадаємо, 6 квітня в інтерв’ю одній з італійських газет Марко Кавалері, керівник з питань вакцин в EMA заявив, що між вакциною AstraZeneca та утворенням тромбів є зв’язок.

Натомість британське Агентство регулювання лікарських засобів та медичних препаратів (MHRA) того ж дня – 6 квітня проінформувало, що продовжує дослідження у цьому напрямку і наразі не має підтвердження того, що утворення тромбів пов’язане саме з AstraZeneca.

Варто зазначити, що раніше Всесвітня організація охорони здоров’я, EMA та британське Агентство з регулювання лікарських засобів та медичних препаратів (MHRA) запевнили, що вакцина AstraZeneca безпечна, оскільки ризики від коронавірусу для здоров’я і життя людей набагато вищі, аніж ризики від вакцинації.

Нагадаємо, що медичний регулятор Великої Британії зафіксував 30 випадків тромбоемболічних ускладнень у пацієнтів, щеплених COVID-препаратом від AstraZeneca. Також 21 людина (19 жінок від 20 до 63 років, а також двоє чоловіків 36 і 57 років) поскаржилася на тромбоемболічні ускладнення після щеплення COVID-вакциною від AstraZeneca у Німеччині.

На початку березня у низці країн світу призупинили вакцинацію препаратом від AstraZeneca на час розслідування випадків утворення у щеплених тромбів. 

Варто зазначити, що в Україні продовжується вакцинація препаратом індійського виробництва виробництва CoviShield за ліцензією компанії AstraZeneca, який 23 лютого прибув до Києва. 

Джерело: сайт ТСН

Читайте також: “AstraZeneca та тромби”: в ЄС визнали зв’язок між вакциною та згущуванням крові

Останні новини
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward