Святкування Великодня удома: де та коли дивитися святкові богослужіння онлайн

event 15:27 П’ятниця 30 Квітня 2021 Суспільство

Великдень – головне свято у православному календарі. Цього року Світле Христове Воскресіння відзначатиметься 2 травня.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Святкування Світлого Христового Воскресіння традиційно розпочинається з богослужіння у храмах, яке проходить у ніч на Великдень.

Цього року християни східного обряду відзначають радісне свято відповідно до карантину, що діє в Україні.

Так, у більшості випадків храми на Великдень будуть відчинені, освячення пасок здійснюватиметься на відкритому повітрі, а за потреби служба також проходитиме надворі. Крім того, великодні богослужіння будуть транслюватися онлайн, аби віруючи могли їх побачити, залишаючись удома.

Де дивитися трансляції богослужінь на Великдень:

Православна церква України (ПЦУ)

Великоднє богослужіння розпочнеться опівночі 2 травня в Михайлівському Золотоверхому соборі в Києві. Онлайн-трансляція здійснюватиметься у Facebook на офіційній сторінці ПЦУ та митрополита Епіфанія, а також на YouTube-каналі Михайлівського Золотоверхого собору.

Крім того, святкову службу на Великдень показуватимуть суспільні телеканали “UA: перший” та “UA: Крим”.

Українська греко-католицька церква

Святкове богослужіння здійснюватиметься з Патріаршого собору УГКЦ в Києві й транслюватиметься з 7:30 неділі, 2 травня. Подивитися його онлайн можна буде на YouTube-каналі “Живе ТБ” і на телеканалах “UA: перший” та “UA: Крим”.

Українська православна церква

Святкове богослужіння у Києво-Печерській лаврі розпочнеться 1 травня о 23 годині. Онлайн-трансляція здійснюватиметься на YouTube-каналі Лаври.

Трансляція служби на Великдень у регіонах:

Львівська область

Великоднє богослужіння з Собору Святого Юра у Львові здійснюватиме УГКЦ. Пасхальна Утреня розпочнеться у суботу, 1 травня, о 21:30. Трансляція доступна у Facebook та на офіційному YouTube-каналі.

Тернопільська область

Трансляцію богослужіння із Почаївської лаври УПЦ можна буде подивитися на офіційному YouTube-каналі

Крім того, онлайн-трансляцію великодньої служби проводитиме Архикатедральний собор непорочного зачаття Пресвятої Богородиці УГКЦ в Тернополі. Розпочнеться вона 2 травня о 6 годині на каналі собору в YouTube.

Харківська область

Трансляція великоднього богослужіння з Іоано-Богословського храму ПЦУ в Харкові здійснюватиметься на YouTube-каналі й розпочнеться опівночі 2 травня.

Крім того, на офіційній сторінці у Facebook парафії св. Миколая Чудотворця УГКЦ у Харкові можна буде подивитися онлайн службу. Вона розпочнеться 2 травня о 6:00.

Вінницька область

Святкова служба з храму Покрови пресвятої Богородиці УГКЦ у Вінниці транслюватиметься на офіційній сторінці парафії у Facebook. Розпочнеться вона о 7:30 у неділю, 2 травня.

ПЦУ здійснюватиме трансляцію служби зі Спасо-Преображенського кафедрального собору Вінниці. Вона буде доступна онлайн з опівночі 2 травня на сторінці Вінницько-Барської єпархії ПЦУ в Facebook.

Житомирська область

Подивитися богослужіння зі Свято-Михайлівського кафедрального собору ПЦУ можна буде з 23:30 суботи, 1 травня. Трансляція здійснюватиметься на офіційному YouTube-каналі.

Джерело: сайт Уніан

Читайте також: Синоптикиня спрогнозувала на Великдень грози та літнє тепло

Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward