Список жахливих наслідків до яких призводить COVID-19 у майбутньому

event 10:56 Понеділок 18 Травня 2020 ПОДІЇ

Фахівці розповіли, які довгострокові наслідки захворювання новим вірусом COVID-19 і чи справді деякі з них залишаються з людиною на все життя.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Джозеф Бреннан, кардіолог з Медичної школи Єльського університету, розповів, що він та інші експерти стурбовані тим, що частина людей, що перехворіли коронавірусом, будуть мати довгострокові проблеми зі здоров’ям, пов’язані з ушкодженням легень, серця, а також проблеми з нервовою системою і інтелектом.

Медики подали перелік наслідків після коронавірусу, які можуть залишитися на все життя:

Утворення рубців в легенях

Внаслідок захворювання коронавірусом в легенях можуть з’явитися рубці. Рубцева тканина знижує здатність легенів повітря поглинати і перетворювати його на кисень. У людини виникає постійне відчуття дискомфорту і сухий кашель.

Інсульт і згортання крові

Багато госпіталізованих пацієнтів з COVID-19 страждають від утворення тромбів, що призводить до тромбоемболії легеневої артерії, інсульту, серцевих нападів та інших серйозних ускладнень тривалого характеру.

Ураження серця

На думку лікарів, коронавірус може вражати серцевий м’яз, викликаючи її запалення, бо серце містить велику кількість білка ACE2, який, на думку вчених, є точкою проникнення коронавірусу в клітини організму.

Ниркова недостатність

В ході досліджень роботи нирок було виявлено, що внаслідок захворювання коронавірусом нирки не можуть повністю виконувати свої функції. 

Коментар: За результатами аналізу сечі при надходженні в лікарню у половини пацієнтів були виявлені кров і білок, що є ранньою ознакою ураження нирок“, – розповів The Washington Post Алан Клігер, нефролог з Медичної школи Єльського університету.

Наслідки для нервової системи та інтелекту

Коронавірус також впливає на центральну нервову систему, що може мати довгострокові наслідки для здоров’я. В одному китайському дослідженні говориться, що більш третини з 214 госпіталізованих мали неврологічні симптоми, включаючи запаморочення, головний біль, порушення свідомості, проблеми із зором і втрату смаку і нюху.

Чоловіче безпліддя

Як припускають дослідники, COVID-19 може призвести до особливих наслідків для здоров’я чоловіків. У листі Міжнародному журналу урології вчений Алі Раба пояснив, що яєчка містять велику кількість рецепторів ACE2, у зв’язку з чим існує теоретична ймовірність їх пошкодження і подальшого безпліддя після зараження коронавірусом.

Втрата нюху і смаку

Раптова втрата або погіршення нюху може бути симптомом зараження коронавірусом. Молоді люди з цим захворюванням з більшою часткою ймовірності не мають симптомів, таких як підвищення температури, кашель. Це означає, що раптова втрата нюху може вказувати на прихованого носія коронавірусу.

Як відомо, COVID-19 проникає в носову тканину через рецептори ACE2 і може викликати тимчасове пошкодження нюхових нервів. Однак цей симптом, мабуть, зникає протягом одного-двох тижнів після зараження.

Джерело: Уніан

Читайте також: Як працюватимуть стоматології під час карантину: нові правила від МОЗ

Теги:
Останні новини
26.07.2024, П’ятниця
25.07.2024, Четвер
24.07.2024, Середа
23.07.2024, Вівторок
22.07.2024, Понеділок
21.07.2024, Неділя
20.07.2024, Субота
19.07.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward