Як займатися спортом на вулиці: поради й переваги

event 05:42 П’ятниця 30 Жовтня 2020 ПОДІЇ

Розповідаємо, як почати займатися спортом на вулиці, і що важливо врахувати.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Карантинні заходи, викликані коронавірусною інфекцією COVID-19 у світі, внесли корективи в роботу тренажерних залів і спортивних секцій, що зробило тренування на свіжому повітрі ще більш потрібними.

Переваги спорту на вулиці

  • З настанням осені, тренування стали більш легкими і комфортними – спеки й духоти немає, а свіже повітря тільки додає сил.
  • Під час занять спортом в організмі виділяються “гормони щастя і задоволення” – серотонін і дофамін. Вони допомагають відчувати себе бадьорими й енергійними.
  • На відміну від задушливих залів та квартир, на вулиці багато місця і вільного простору. Це дозволяє не обмежувати руху.

Особливості та нюанси спорту на свіжому повітрі

  1. У холодну пору року м’язи людини стають менш пластичними. У зв’язку з цим, приділяйте особливу увагу розтяжці перед кожним тренуванням. Це дозволить уникнути різних мікротравм, надриву м’язів і зв’язок, і зробить спорт комфортним.
  2. Якщо спорт на вулиці – новинка для вас, починайте займатися поступово, адже організм до того поки не готовий. Краще, якщо перші тренування пройдуть у відносно теплу погоду.
  3. Правильне дихання. Мабуть, це одне з найважливіших правил будь-якого тренування. Робіть глибокий вдих через ніс – так повітря встигне прогрітися на шляху до легенів. А ось видихати потрібно обов’язково через рот, щоб не було сухості в горлі.
  4. Вода. Дотримуйтесь водного балансу, адже організм під час фізичного навантаження втрачає вологу. Вживайте воду кімнатної температури між підходами.
  5. Після тренування обов’язково прийміть теплий душ. Він допоможе не тільки зігрітися, але і розслабить м’язи після вправ.

Одяг та взуття

Для тренувань восени знадобиться взуття на товстій підошві, щоб ноги не замерзли. Кросівки повинні бути водонепроникними і мати хороший протектор.

Що стосується одягу, він має бути багатошаровим. Для нульового шару підійде термобілизна, далі може бути лонгслів або футболка і тренувальні штани. Відмовтеся від бавовняного одягу – він швидко намокне від поту.

Враховуйте, що укорочені шкарпетки не підійдуть для вправ на вулиці, так як можуть привести до застуди. Вибирайте подовжені моделі. Головне правило спортивної форми – комфорт і зручність.

Джерело: сайт 24 канал

Читайте також: “На шляху до мільйону”: поради як стати фінансово незалежним

Теги: спорт
Останні новини
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
11.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward