Чотири фактори, які різко знижують імунітет

event 08:22 Понеділок 16 Листопадаа 2020 ПОДІЇ

В умовах коронавірусної пандемії цих чотирьох факторів, різко знижують імунітет, краще уникати.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Щоб організм взимку був краще захищений від інфекцій, включаючи коронавірусну, вам, перш за все, потрібна добре функціонуюча імунна система. Фахівці розповіли, які чотири фактори здатні різко знижувати захисний потенціал імунітету.

Перемерзання. Фахівці пояснюють: коли ми замерзаємо, слизова оболонка носа і горла погано забезпечується кров’ю – це полегшує проникнення патогенів в організм. У холодну пору року важливо адекватно тепло одягатися, і особливо важливо, щоб не мерзли ноги.

Занадто інтенсивні фізичні навантаження. Важка робота, виснажливі тренування теж є фактором, різко знижує імунітет. Дослідження показали, що підвищені навантаження сприяють зменшенню кількості лейкоцитів в організмі.

Знеболюючі. Парацетамол, ібупрофен і АСК блокують фермент, без якого неможливе утворення відповідних антитіл. Медики радять не приймати цих препаратів на початку захворювання при ще слабких симптомах.

Алкоголь і сигарети. Кожен з цих доданків має властивість деактивувати імунні клітини. У сезон зростання інфекцій лікарі настійно рекомендують прагнути до зниження споживаної кількості спиртного і тютюну і тим більше не вживати їх разом – таке поєднання завдає по-справжньому руйнівний удар по імунітету.

Джерело: сайт UkrHealth

Читайте також: Чого не варто робити при COVID-19: поради від медиків

Останні новини
29.03.2024, П’ятниця
28.03.2024, Четвер
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward