“Без повного локдауну”: як Сінгапуру, Таїланду і Гонконгу вдалося повністю подолати коронавірус

event 13:32 Середа 18 Листопадаа 2020 ПОДІЇ

На думку підприємця та громадського діяча Валерія Пекаря, це результат правильних дій місцевої влади.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Український підприємець, співзасновник громадської платформи “Нова країна” Валерій Пекар назвав чинники успішного подолання епідемії коронавірусу, проаналізувавши досвід Таїланду, Гонконгу та Сінгапуру.

Серед них – урядова бюрократія, довіра населення до влади та використання цифрових технологій.Усі три успішні історії мають спільні риси, вважає громадський діяч.

Це ефективна урядова бюрократія, коли рішення ухвалювалися негайно, жорстко та були відповідно профінансовані.

Ще одна спільна риса – довіра населення до уряду. Також свою роль зіграло негайне розгортання тестування, виявлення та ізоляція всіх осередків захворювання.

Коментар: Українські фахівці кричать про це з березня, але ніхто не слухав, не слухає і не буде слухати“, – наголосив громадський діяч.

Крім того, всі три території використовували цифрові технології для відстежування.

Коментар: Наприклад, іноземні підприємці, які прибувають і можливо несуть у собі вірус, але не мають можливості сидіти 14 днів у карантині, повинні рухатися за чітко визначеними траєкторіями та реєструвати всі контакти“, – пояснив Пекар.

Цікаво, що для різних категорій населення були запроваджені різні протоколи поведінки та спеціальні умови. В Україні свого часу “тупо закрили країну на місяць якраз тоді, коли бізнес почав підіймати голову”, сказав громадський діяч.

За словами Пекаря, тайці, сінгапурці та жителі Гонконгу також “дуже схвально відгукувалися про японський, корейський, скандинавський досвід”.

Джерело: сайт Обозреватель

Читайте також: Лікар Голубовська пояснила, чи захищають від коронавірусу цибуля, часник й алкоголь

Останні новини
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward