“Вимагають термінової мобілізації”: в Азербайджані тисячі людей вийшли на вулиці (відео)

event 14:25 Середа 15 Липня 2020 ПОДІЇ

У Баку після ескалації в Нагірному Карабасі військового конфлікту між Вірменією та Азербайджаном тисячі людей провели мітинг у підтримку своєї армії і з вимогою оголошення термінової мобілізації. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Мітингувальники намагалися прорватися у будівлю парламенту. Правоохоронці застосували водомети, також були затримані деякі демонстранти. Учасники акції пройшли з національними прапорами Азербайджану центральними вулицями столиці. 

Протестувальники вийшли на акцію ввечері 14 липня і продовжили уночі. Азербайджанські ЗМІ повідомляють різну кількість учасників – від кількох до 50 тисяч осіб. Вони вимагали оголосити мобілізацію для війни з Вірменією та вигукували “Карабах — азербайджанський”, “Дайте нам зброю”, “Слава армії” “Солдати вперед”, “Головнокомандувач, оголоси мобілізацію”.

Нагадаємо, 12 липня на азербайджано-вірменському кордоні спалахнули бойові дії, були людські втрати. 

За даними оборонного відомства Азербайджану, територія цієї країни була обстріляна з артилерійських установок, що спричинило бойові дії на цьому напрямку. Як заявили у Міноборони Азербайджану, втрати зафіксовані з обох сторін. 

Коментар: “Підрозділи збройних сил Вірменії з метою захоплення наших позицій на Товузському напрямку азербайджано-вірменського державного кордону здійснили спробу атаки із застосуванням артилерії. В результаті вжитих заходів противнику було завдано удару, і він був відкинутий назад, зазнавши втрат. В ході боїв двоє військовослужбовців азербайджанської армії загинули і п’ятеро дістали поранення”, – повідомили в Міноборони Азербайджану. 

Своєю чергою, Міністерство оборони Вірменії стверджує, що група азербайджанських солдатів спробувала перетнути державний кордон на позашляховику, але повернулася на свої позиції після попередження.

 Вірменські військовослужбовці відкрили вогонь і ліквідували кількох бійців з іншого боку. Про втрати зі свого боку Вірменія не повідомляє. За версією Міноборони Вірменії, постраждали тільки сили Азербайджану.

Джерело: Уніан

Читайте також: “Майже 10 млрд?”: вчені розповіли про чисельність населення планети на 2064 рік

Теги:
Останні новини
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
11.04.2024, Четвер
10.04.2024, Середа
09.04.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward