Вчені довели, що сніданок позитивно впливає на оцінки дитини в школі

event 03:56 Четвер 25 Лютого 2021 ПОДІЇ

Учні, які рідко снідають в шкільні дні, отримують нижчі оцінки, ніж ті, хто робить це регулярно. Відповідне дослідження провели науковці з Університету Лідса.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Ми не тільки те, що ми їмо, але й ми є кращими у навчанні, якщо снідаємо. Про це йдеться в останньому дослідженні англійців, які дізналися, наскільки успішність дитини залежить від ранкового прийому їжі. 

Дослідження продемонструвало, що погане харчування пов’язане з гіршими результатами в школі. Для отримання результату опитали 294 учні зі шкіл і коледжів в Західному Йоркширі. Виявилося, що 29% рідко або ніколи не снідали в шкільні дні, в той час, як 18% їли сніданок іноді, а 53% часто. Про це повідомила провідна дослідниця доктор Кеті Адольф зі Школи психології Університету Лідса, пише nashamama.com.

Коментар: У дітей, які пропускали сніданок, оцінки були нижчими, ніж у тих, хто снідав часто. Ці висновки залишалися актуальними, навіть коли враховувалися побічні чинники — соціально-економічний статус, етнічна приналежність, стать, вік дітей і індекс маси тіла“, – ідеться у результатах дослідження.

Дослідники з Лідса стверджують, що їх висновки підтверджують заклики розширити програму обмеженого безкоштовного шкільного сніданку в Великобританії, щоб включити в неї всі державні школи Англії.

Коментар:У звіті представлені переконливі докази того, що здоровий сніданок покращує успішність дитини. Це підтверджує наші власні висновки про поліпшення концентрації дитини в класі, готовності вчитися, поведінки та пунктуальності“, — додав керівник Національної програми шкільних сніданків Нікола Долтон.

Джерело: сайт GreenPost

Читайте також: Шість речей, які категорично заборонено вивозити з різних країн

Теги:
Останні новини
04.05.2024, Субота
03.05.2024, П’ятниця
02.05.2024, Четвер
01.05.2024, Середа
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
Читати більше новинarrow_forward