Українці постійно зі світлом вже два тижні: в “Укренерго” розповіли про ситуацію

event 12:05 Субота 25 Лютого 2023 Суспільство

Наразі споживання електроенергії в Україні дещо знижене, дефіцит потужності відсутній вже два тижні.

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Про це повідомляє пресслужба НЕК “Укренерго” в Telegram. 

Коментар: Споживання дещо знижене, в межах характерного для вихідного дня зими. Дефіцит потужності в енергосистемі відсутній два тижні поспіль і наразі не прогнозується“, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в енергосистемі Україні зараз працюють усі види електростанцій. Імпорт електроенергії здійснюється у незначних обсягах.

Коментар: Через пошкодження мереж операторів системи розподілу, спричинені ворожими обстрілами, є знеструмлення у прифронтових містах Нікополь та Марганець Дніпропетровської області. Там, де дозволяє безпекова ситуація, проводяться ремонтні роботи. Також можливі відключення через пошкодження мереж у зв’язку з погіршенням погодних умов“, – продовжують у пресслужбі.

Читайте також: Продавця зброї та боєприпасів затримано на Херсонщині (ФОТО)

Ліміти споживання до областей не доводились через відсутність дефіциту потужності в енергосистемі. Однак при зміні ситуації в енергосистемі та різкому зростанні споживання можливе застосування відключень.

В Одесі все ще діють мережеві обмеження, викликані значним пошкодженням енергетичної інфраструктури. Тому для уникнення перевантаження обладнання, яке залишилося в роботі, застосовуються графіки погодинних відключень.

Останні новини
06.05.2024, Понеділок
05.05.2024, Неділя
04.05.2024, Субота
03.05.2024, П’ятниця
02.05.2024, Четвер
01.05.2024, Середа
30.04.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward