У компанії Apple підтвердили, що слідкують за користувачами iPhone за допомогою push-повідомлень

event 01:00 Субота 09 Грудня 2023 Дім-Сад

Apple підтвердила, що іноземні уряди здійснювали шпигунство за користувачами за допомогою наданих компанією даних про push-повідомлення, що приходили на їхні iPhone. В компанії переконують, що розголошувати інформацію про цю практику було заборонено, інформує NV.ua

Деталі такої співпраці цього тижня розкрив американський сенатор Рон Вайден, член комітету Сенату з розвідки. У листі до Міністерства юстиції США він стверджував, що навесні 2022 року отримав повідомлення про те, що урядові установи в інших країнах вимагають від Google і Apple надавати дані push-сповіщень смартфонів. І вирішив його перевірити. Вайден також стверджував, що як Apple, так і Google, як постачальники операційних систем, відмовилися прокоментувати йому цю інформацію. Зазначивши, що оприлюднення деталей неможливе через обмеження з боку уряду США.

Після того, як практику передачі даних про push-повідомлення урядом було розкрито, Apple підтвердила, що таке відбувалося. Компанія пообіцяла, що почне включати дані про це у свої звіти про прозорість.

Читайте також: На Херсонщині судитимуть священника “московської церкви” за торгівлю зброєю

“Apple прагне до прозорості, і ми вже давно підтримуємо зусилля, спрямовані на те, щоб постачальники могли розкривати якомога більше інформації своїм користувачам. У цьому випадку федеральний уряд заборонив нам ділитися будь-якою інформацією. І тепер, коли цей метод став публічним. Ми оновлюємо наші звіти про прозорість, щоб детально описувати такі запити”, — зазначили представники компанії у коментарі 9to5mac.

Останні новини
01.05.2024, Середа
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward