“Спека, посуха і бурі з градом”: синоптики прогнозують аномальне літо в Україні

event 13:20 П’ятниця 07 Травня 2021 Погода

Синоптики прогнозують влітку 2021 погодні аномалії через вплив тихоокеанського кліматичного явища. В періоди “затишшя” очікується спека і посуха, спекотно буде і у вересні.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Прогнозом погоди поділилися кліматолог Віра Балабух і народний синоптик Леонід Горбань.

За словами Віри Балабух, наукового співробітника Українського гідрометеорологічного інституту, у 2021 році літо в Україні може опинитися під впливом Ла-Ніньї. Це кліматичне явище регулярно виникає в тропічних широтах південної частини Тихого океану, і впливає на погоду не тільки там, але і в Атлантиці.

Ла-Нінья може забезпечити потужні явища в нашій країні.

Коментар:Циклони, які неминуче будуть проходити з заходу і південного заходу через територію України, виявляться більш потужними, ніж у минулому році. А циклони несуть опади – дощі, град, і нерідко супроводжуються бурями і грозами“, – зазначає кліматолог.

Народний синоптик Леонід Горбань каже, що червень в Україні буде дощовий, але жаркий. У середині липня очікується пік спеки, спекотною і посушливою буде також перша половина серпня. Але в другій половині місяця спека послабшає, будуть невеликі дощі, а в кінці серпня – похолодає.

Що стосується осені, то у вересні буде багато спекотних днів, жовтень буде прохолодним і сухим, але порадує бабиним літом, а сніг буде раннім.

Коментар: У вересні побачимо ще 10 днів літа, з другої декади почнуться дощі і похолодає. На початку третьої декади можливо 2-3 дні бабиного літа. Холодний, але сухий жовтень порадує тривалим бабиним літом в середині місяця і засмутить під кінець сильними дощами і нічними морозами. Холоди триватимуть і в листопаді, очікуються дощі і ранній сніг“, – розповів Горбань.

Джерело: сайт Апостроф

Читайте також: “До +23”: Нарешті в Україну йде потужний і теплий антициклон: прогноз погоди

Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward