Сьогодні по Землі вдарять одразу три магнітні бурі: як захиститися

event 14:49 П’ятниця 01 Грудня 2023 Погода

Сьогодні, 1 грудня, в деяких частинах світу ймовірні проблеми з радіо, Інтернетом і GPS, оскільки очікується, що Землю никрають відразу кілька магнітних бур.

Шторм також може призвести до того, що сьогодні вражаючі полярні сяйва поширяться в середні широти, передає Іndependent.

Коментар: За прогнозами, шторм охопить Землю до полудня 1 грудня… очікуйте, що полярні сяйва досягнуть глибоко середніх широт. Ймовірні проблеми з прийомом аматорського радіозв’язку і GPS, особливо на нічній стороні Землі“, – попереджають вчені.

Національне управління океанічних і атмосферних досліджень США та інші синоптики вже передбачили, що три сонячні бурі прямують до Землі, причому вони ймовірно, зіллються, що призведе до більш сильних порушень магнітного поля.

Читайте також: Якою буде погода взимку: прогноз синоптиків

Як повідомляється, два сонячні спалахи вже прямують до нашої планети, проте третя більш швидка і потужна, тому вона зіллється з попередніми. Це спричинить магнітну бурю рівня G3 на нашій планеті.

Магнітні бурі – що важливо знати

Магнітні бурі на Землі відбуваються в результаті сонячних бур. Це потужні енергетичні вибухи, що виходять від Сонця, містять четвертий стан матерії – плазму і іонізовану матерію.

Відомо, що сонячні бурі заважають магнітному полю землі і завдають шкоди електричним мережам, виводять з ладу супутники і в деяких випадках порушують підключення до Інтернету.

Інтенсивність подібних бур позначається буквою G, за якою йде число від 1 до 5, де 1 означає найменшу подію, а 5 – найекстремальнішу. Шторми G3, які очікуються сьогодні, є сильними явищами, які можуть спричинити проблеми з переривчастою супутниковою навігацією та низькочастотною радіонавігацією.

Останні новини
04.05.2024, Субота
03.05.2024, П’ятниця
02.05.2024, Четвер
01.05.2024, Середа
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
Читати більше новинarrow_forward