Схеми, суди, вимагання. Розбірки за парк продовжуються.

event 23:37 Вівторок 05 Листопадаа 2019 ПОДІЇ

   Сьогодні відбулося відкрите засідання депутатської комісії щодо вивчення питання діяльності парку ім. Т.Г. Шевченка, що проходило в залі засідання виконкому, де також була присутня ГО “Час-Дій”. 

   Нагадаємо, що комісія була створена 10 жовтня 2019 року, а її головою було обрано депутата Святослава Стельмащука, який активно почав висвітлювати проблеми парку та звинувачувати керівника – Андрія Черепанова в «кришуванні» кіосків та незаконній роботі платної парковкишиномонтажу на території парку, а сам парк  в занедбаності 

   На даному засіданні, керівнику парку задавали чимало запитань щодо фінансування парку з бюджету, щодо надходжень від об’єктів які було здано в оренду, в тому числі з облаштованої стоянки. Щодо фінансування депутати, члени спеціальної комісії, зазначили те, що на всі проєкти грошей звісно не вистачає, проте й самих проєктів від адміністрації парку жодного разу не надходилоТакож голова комісії пан Стельмащук стверджує, що керівник парку пан Черепанов причетний до «сімейного підряду», адже приватна виробничо-комерційна фірма «МІЧ», заступником директора якої він бува нині власником якої є його мати, зареєстрована як юридична особа саме у парку ім.Т.Г.Шевченка. За інформацією з власних джерел депутата, саме у цієї фірми здійснювалася закупівля рослин на 200 тис.грн. для благоустрою парку. Юристом та художником комунального підприємства є члени сімї пана Черепанова, а саме його брати , тому відкритим залишається питання щодо конфлікту інтересів та дотримання ЗУ «Про запобігання корупції». Окрім цього ГО Час-Дій після засідання відповідної комісії отримала коментар від депутата рівненської міської ради Святослава Стельмащука , щодо кримінальних дій директора парку, а саме, останній вимагав від керівника «ЖК Lux House» 20 тис.$ за землю під стоянку. 

   В свою чергу, керівник парку, Андрій Черепанов почав свою доповідь з того, що за своє місце він не тримається, та готовий піти з посади  хоч сьогодні. Звинувачував депутатський корпус в  недофінансуванні та вважає що зараз проходить «дерибан» парку з усіх сторін. Наголосив на тому що законні підстави для його звільнення відсутні.  

   Під час свого виступу, директор парку також звинуватив Стельмащука у сприянні забудови частини парку та розказав що до нього приходили «спортсмени» від депутата та погрожували йому. У відповідь, Святослав Стельмащук сказав що буде звертатися до суду з позовною заявою  щодо спростування наклепу і захисту честі, гідності та ділової репутації. 

 За підсумками першого засідання, члени комісії вирішили звернутися до Державної аудиторської служби України з метою проведення фінансової діяльності комунального підприємства. 

   Громадська організація «Час-Дій» буде і надалі висвітлювати питання які цікавлять мешканців нашого міста, так як ми вважаємо нашим обов’язком робити все для того щоб наше місто стало сучаснішим та комфортнішим. 

Теги:
Останні новини
29.03.2024, П’ятниця
28.03.2024, Четвер
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward