Що робити, щоб нюх після COVID повернувся швидше: лайфхак від Комаровського

event 14:09 Четвер 10 Грудня 2020 ПОДІЇ

Лікарі повідомляють, що незворотної втрати нюху немає, відчуття запахів обов’язково повернеться після коронавірусу.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Лікар Євген Комаровський розповів, що одним з типових симптомів ковіда є втрата нюху і поділився методом, як тренувати рецептори, щоб нюх повернувся швидше.

Коментар: Сьогодні такий час, що дуже багато людей не мають нюху. І це може стати небезпекою. Особливо, при виборі продуктів харчування. Ви не можете понюхати продукт, тому раджу — дивіться на терміни придатності“, — говорить Комаровський. 

Лікар також зауважив на небезпеці відсутності нюху в опалювальному сезоні, при використанні газу та перебуванні на дачах. Тому порадив звертати увагу на датчики і показники. 

При відсутності нюху Комаровський порадив:

  • підтримувати нормальний стан слизових оболонок носу, важливо що ніс не пересихав (не допускати сухого повітря, перегріву, дефіциту рідини, спати в чистих кімнатах з нормальною вологістю повітря, тощо);
  • проводити тренування нюху.

Коментар: Британські вчені рекомендують такі тренування проводити з використанням ефірних олій. Зокрема, ідеться про олії лимону, гвоздики, троянди та евкаліпта. Для цього треба капнути олію на ватний диск і вдихати носом, намагаючись відчути запах. Потім зробити перерву на 15-20 хвилин і спробувати зробити таку ж процедуру, тільки з іншою аромаолією. Британці рекомендують це робити двічі на день“, — говорить Комаровський.

Джерело: сайт GreenPost

Читайте також: “Не маска!”: вчені назвали найбільш неефективний спосіб захисту від COVID-19

Останні новини
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
Читати більше новинarrow_forward