Семирічний хлопчик у Рівному організував до свята толоку на Усті (фото, відео)

event 10:01 Середа 28 Квітня 2021 ПОДІЇ

Семирічний рівнянин Марко Степанович разом з батьками організував прибирання річки Устя. Захід провели вчетверте, на нього через соцмережі запросили всіх охочих. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Торік толоки не було через карантин, а цьогоріч 24 квітня частину сміття з річки вдалося виловити. Захід анонсувала мама Марка Степановича у соцмережах, він стартував поблизу одного з ресторанів навпроти річки.

Друзі, часу лишилося мало, тому…Максимальний репост і пишіть у коментарях, чи прийдете у суботу на прибирання…

Опубликовано Євой Єндрик Четверг, 22 апреля 2021 г.

Організатори планують проводити толоку кожних два тижні.

Коментар: “Я ще коли був маленький, побачив річку Устю забруднену, скрізь валялися кульки, і жодної тварини – ондатр не було. І геть аж заплакав, мамі казав: “Давай зараз будемо прибирати”. Вона сказала: “Краще зберемо компанію велику та будемо прибирати річку.” І тому ми завжди у суботу через тиждень будемо прибирати сміття. Того разу не вийшло, бо карантин сильний був”, – каже Марко Степанович.

Хлопчик вважає, що турбуватися необхідно не лише про річку, а й про рослини і тварини також.

Коментар: “Дерева також можуть загинути, якщо скрізь буде забруднена вода. Якщо їх не стане, то не буде кисню і люди помруть. Я б сказав, що треба очистити річку Устю, бо якщо ні, то вона повністю помре. Якщо комарі кусаються щоночі, значить немає жаб. Ніяк не можу заснути через квакання жаб, бо немає качок або лелек. Тому треба всіх тварин зберегти”, – додає Марко Степанович.

Толока перед Великоднем – власна ініціатива хлопця, – розповідає батько Марка Роман Степанович.

Коментар: “Таким чином ми створили таку невеличку традицію в Рівному – за тиждень до Великодня збирати сміття на Усті. Цього разу, мабуть, люди злякалися снігу на початку толоки. У попередні рази збиралися кілька десятків рівнян, і це було дуже весело”, – каже Роман Степанович.

Учасники зазвичай прибирають ділянку від стадіону “Авангард” у напрямку до центрального мосту.

Коментар: “Ця акція більш символічна, бо ми розуміємо, що кілька мішків сміття не вирішать проблеми. Це треба вирішувати на державному рівні”, – додає Роман Степанович.

У підсумку на толоці зібрали чотири мішки сміття (2 великих та 2 малих), а також кілька автомобільних шин, – розповіла Суспільному мама Марка.

Джерело: сайт Суспільне

Читайте також: Рівненщина стала одним із кращих регіонів України за якістю опалювального сезону 2020-2021 року

Останні новини
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward