Рада хоче заборонити частину реклами

event 14:31 Понеділок 12 Жовтня 2020 ПОЛІТИКА

У Комітеті з питань гуманітарної та інформаційної політики відбулося засідання підкомітету у сфері кінематографу та реклами (на знімку).

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Учасники засідання, яке пройшло під головуванням очільника підкомітету у сфері кінематографу та реклами Павла Сушка, обговорили законопроєкт про внесення змін до Закону України “Про рекламу” (щодо протидії дискримінації за ознакою статі, № 3427).

Авторка законопроєкту народна депутатка Марина Бардіна повідомила, що робота над документом тривала пів року.

Цим документом пропонується:

  • визначити поняття “дискримінаційна реклама” й “дискримінаційна за статевою ознакою реклама”;
  • заборонити використання в рекламі дискримінаційних тверджень і зображень;
  • збільшити розмір штрафів за порушення у сфері реклами, особливо в разі повторного порушення та ненадання або несвоєчасного надання інформації уповноваженим органам;
  • запровадити публічне спростування дискримінаційної реклами.

Автори законопроєкту вважають, що його ухвалення сприятиме протидії дискримінації за ознакою статі у сфері реклами та формуванню гендерночутливого інформаційного простору, культури толерантності, а також нетерпимості до будь-яких форм насильства серед широких верств населення. Метою законопроєкту також є посилення захист прав споживачів реклами, а також сприятиме встановленню правового порядку у сфері реклами.

Учасники засідання також заслухали членів Громадської ради при комітеті, представників рекламної сфери та юристів, які, зокрема, в межах підкомітету працюють над великим галузевим законом. Народний депутат Павло Сушко зауважив, що, на думку представників підкомітету, законопроект № 3427 варто повернути авторам на доопрацювання.

Голова підкомітету з питань інформаційної політики Євгенія Кравчук запропонувала доопрацювати законопроєкт до другого читання, повідомляє інформаційне управління апарату Верховної Ради України.

Джерело: сайт Голос України

Читайте також: Відсьогодні вся реклама у Рівному зобов’язана бути державною мовою

Останні новини
26.07.2024, П’ятниця
25.07.2024, Четвер
24.07.2024, Середа
23.07.2024, Вівторок
22.07.2024, Понеділок
21.07.2024, Неділя
20.07.2024, Субота
19.07.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward